Димът е черен… не са избрали нов папа

  • 29 юни 2022 15:51

  • 2122
  • 0
Димът е черен… не са избрали нов папа
© Novini.bg

Нали знаете как във Ватикана съобщават на сбора дали се е стигнало до избор на нов папа или не – бял дим: има нов папа; черен дим: няма избран, продължават с мъдренето. 

Въпросът сега е: тия в руското посолство какво ни казват, че не са успели да изберат – нов премиер на България ли? 

Айде де…?

Докато се чудим обаче други хора, които не са (повтарям: НЕ СА, абсолютно, по никакъв начин, ни най-малко, дори не са си помисляли, нивгаш, ц!) служители на Кремъл, са силно обезпокоени, да не кажа настръхнали, от случващото се с бедните натирени 70 шпиони. 

Корнелия например не я бях виждал такава накокошинена, да говори така отсечено и насечено. Така се сопна на Кирил Петков, че чак тука – в детската градина до редакцията – децата се разплакаха. 

Не знам само какво си мислят да правят сега – скараха се с президента, нямат вече приятели на Дондуков 2, социологическите проучвания не им дават особено много надежда, скараха се с ИТН, защото бяха с властта, сега се скараха с властта, защото са с Москва. Не им останаха приятели, а на Корнелия и вътрешната опозиция не ѝ е малка. Но поне стана ясно как вървят приоритетите там и кое е най-отгоре. Масква. За Масква и интересите на Масква са готови да се жертват. За друго не си спомням да са се жертвали, да са жертвали властта. Помислете: отказват се от това да са във властта само и само да покажат вярност към империята. Никога за нищо друго комунист власт не е пускал. 

Президентът е мрачен. 

Вицето – и тя. 

На Копейкин шайбите в главата му се превъртяха и се върна на сценария „национално предателство“, така се шашна, че нищо ново не можа да измисли. На него „националното предателство“ му е като на пиян поп „анатемата“ – раздава го наляво и надясно, като се вкисне за нещо. 

На другите от опозицията много им се иска да скочат на Кирил Петков, защото той им е цел в живота, но не върви някак си – да си развалят евроатлантическата фасада. Само от Формация „И Така Нататък“ (ИТН) нямат проблем да чоплят кусур и по тая тема и да махат с пръст на Петков, че е натирил руските шпиони. Те от ИНТ могат и позиции да сменят, и възгледи, те са евроатлантически московити. И се гордеят с това. 

Като споменах Формация „И Така Нататък“ (ИТН) – имитаторът на Слави с излъчване на Пумба – пак не знае какво говори (но то и това не е проблем): каза, че било „самосиндикално“ решение на Петков да изгони шпионите, само че се оказа, че тая работа не ставала баш така. Искрен Митев го обясни най-просто: „Няма как премиерът самостоятелно да изгони когото и да било от България. Всички запознати с процедурата знаят, че това не може да се случи без подпис от МВнР. Доколкото на мен ми е известно външното министерство, въпреки че е в оставка, е част от ИТН“.

А така…

Главнокомандващият мрачно заяви, че нямал информация. Мрачно, защото хем държи евроатлантическата маска (все пак в Мадрид го чакат сега, не във Воронеж. Ще ходи да се обяснява как може да му се има доверие по линия на евроатлантическите партньорства, не върви да се застъпва за руски шпиони открито), хем който го е назначавал, не е спирал да го следи какви ги върши. Какво питате? „Който го е назначавал“ дали се отнася за българския народ…? М… добре, айде така да бъде – българският народ, да. 

Пак имаше едни скрити намеци там: „Надявам се министър-председателят в оставка да е взел това решение на базата на солидна и достоверна информация и да го е обмислил добре и като мащаби, И КАТО ПОСЛЕДСТВИЯ“.

Пак намеква за „последствия“.

Вижте…

Разбирам и се примирих, че българинът ще иска да си избира ниско остригани летци, пожарникари, шофьори, охранители, шоумени и т.н. с визия на буца маджун, защото те му вдъхват доверие. Има нещо животинско – избират си алфа, който да изглежда силен, все едно може да се бие и да бие. Добре, така да бъде. Бъдете животни. 

Обаче животните не търпят нескопосани лидери, калпав алфа няма как да има. Нашия народ го водят такива псевдо-алфи, че жал да ти стане. Животните, ако алфата, ако лидерът им ги заведе някъде, където пострадат, после пак и пак, ако ги изоставя когато му е удобно, те няма да го търпят много дълго, ще го сдавят и ще го изгонят. А ние не само ги търпим, но и ги избираме пак и пак. 

Значи и животните са по-умни от нас. 

Междувременно, една информация, с която да сложим силен финал: 

Ракета уцели жилищен блок във… (не в Киев)… във Видин. Е, противоградна е ракетата, не – както си мечтаеше Елена Гунчева – путинска, но… 

На нас, с тия „алфи“ и „водачи“, война не ни трябва. 

А, като споменах Елена – ще остава в парламента, размислила е. Ще е независима. 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2122 0

Водещи новини