Пускат два допълнителни нощни влака за морето

  • 28 юни 2022 16:22

  • 1937
  • 0
Пускат два допълнителни нощни влака за морето
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Два допълнителни нощни влака ще пътуват през лятото от София до Бургас, съобщиха от БДЖ.

Влаковете ще минават по Подбалканската железопътна линия и отГорна Оряховица до Бургас през Шумен, Карнобат, и обратно. Те тръграт от 1 юли (петък).

Идеята на БДЖ е да бъдат осигурени достатъчно възможности за придвижване във връзка с повишения интерес към пътуване с влак до морските градове през лятото.

От държавния жп превозвач заявяват, че с новата композиция от Горна Оряховица за Бургас се предоставя удобна възможност за пътуване от Северна България до Бургас и обратно. Към влака ще пътува и директен вагон от Русе за Бургас и обратно, като се осигурява удобна възможност за директно пътуване до черноморския град от Плевен, Търговище и Шумен. Ще има възможност и за връзка с влаковете от Видин и Враца. Така няма да се налага пътуващите с влак до Бургас от Северозападна България да пътуват първо до София. Композицията на влака ще бъде съставена от три вагона със седящи места и един кушет вагон.

Нощният бърз влак от София за Бургас и обратно през Подбалканската железопътна линия ще има пет вагона със седящи места и един спален вагон.

Допълнителните нощни влакове ще се движат със следното разписание:

- Бързият влак № 3687 от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 23:40 ч. и ще пристига в Бургас в 06:10 ч.;

БДЖ ще осигури два допълнителни влака в края на поредицата от почивни дни

- Бързият влак № 3686 от Бургас за София ще тръгва от гара Бургас в 22:50 ч. и ще пристига в София в 05:20 ч.;

- Бързият влак № 2687 от Горна Оряховица за Бургас ще заминава от гара Горна Оряховица в 00:55 ч. и ще пристига в Бургас в 06:31 ч.;

- Бързият влак № 2686 от Бургас за Горна Оряховица ще тръгва от гара Бургас в 23:25 ч. и ще пристига в София в 04:35 ч.

През летния билети за седящи места могат да се купят 15 дни преди пътуването от каса, а за спален или кушет вагон 30 дни предварително. Със същия срок преди пътуване могат да бъдат закупени билети за всички категории влакове през системата за онлайн билетоиздаване.

БДЖ призовава билетите да се купуват предварително, за да могат хората да са сигурни, че ще си осигурят място в желания влак и за да бъдат осигурявани допълнителни вагони към композициите, когато е необходимо.

Калина Христова
1937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини