В кочината с вратовръзки и с прасетата – по джентълменски? Какво ли бъркате, а?

  • 17 юни 2022 15:17

  • 4296
  • 0
В кочината с вратовръзки и с прасетата – по джентълменски? Какво ли бъркате, а?
© Getty Images/Novini.bg

Костя, когато Ицо Хазарта нарече депутатите му „фашисти“, се опита да го извърти, че Ицо е нарекъл така хората от протеста. А сега, без да се свени, Костя нарече хората от протеста „фашистка измет“. 

А днес индиректно заплаши с изпращане на момчетата срещу протестиращите, като даде заявка, че ще праща хора на „контра“-протест. 

Знаем им ги контра-протестите, автобусите и разходките до София. 

Той заяви, че негови и на партията му привърженици никога не си били позволявали да атакуват български министри и депутати и били, едва ли не, хрисими джентълмени. 

Бързо припомняне: през 2021 г. (демек: не много отдавна, айде да почнем да имаме памет по-дълга от на златна рибка!) привърженик на партията му нападна и удари с юмрук в лицето министър Денков пред министерството и пред президентството (за хората, които не са виждали разположението, ще поясня, че двете делят общ плац), без да се свени, че има полиция и охрана наоколо. Без да му мигне окото. 

Един друг се появи с граната в центъра на София. После се опитаха да омаловажат с: ама тя била учебна, бе! За всяване на паника – ни дума. Те не знаят какво е това. Ако в киното се изцепиш: „ПОЖА-А-А-Р!“, всичко, викаш, е наред, а? Нали не е истински пожарът…

Същият обясняваше, че трябвало само български знамена да се веят, а по сбирките им по площади и баири се веят руски, че и съветски, ама нейсе. 

Десислава Атанасова, и тя се пробва да пише смешки. Ей, всички станаха комедианти, всички решиха, че е лесен занаят. Ама не е. 

Пуснала снимка, на която се вижда самата тя – в гръб, намираща се до Ицо Хазарта, облегнат на колона в парламента, изглеждащ отегчен. 

Това било, видите ли, същото като оная снимка от вчера, на която се виждат Костадинов, Тошко и тя в разпален, но тих дебат, оглеждайки се. 

Когато една снимка казва повече от 1000 думи…

Написала: „Шок! БоНба!“ 

Шъ мъ прощаате, ама „Шок! БоНба!“ пишат БАШ медиите, дето ви обичат, не им се подигравайте, че да не стане сами да си пишете после смешките. 

И към демократите от ПП и ДБ няколко думи.

Ще може ли най-после да спрете да бъдете джентълмени с фракове насред кочината? 

Твърдите, че искате да спазвате парламентаризма и правилата му до последна запетая. Само че не се намирате нито във Финландия, нито във Франция, нито в Германия, нито в Швейцария! Там хората са минали – през вековете – през всички стъпала, и през бой и убийства, и през робство, и през глад и ужас… през всички етапи на политическата и социалната еволюция и са си извоювали да бъдат където са. Техните депутати и министри могат да си позволят да бъдат демонстративно ерудирани, да говорят правилно, да са възпитани, да изглеждат умни и да се обличат добре. Тук сте в кочината и ще трябва да си обуете гумените ботуши за начало, да изринете малко ла*на първо. 

Ние всички сме ей тука – ниско долу. Не се опитвайте да прескачате еволюционни стъпала и да се правите, че всичко е наред и сред маймуните да ходите с вратовръзки и да им говорите със сложни изречения. Не може да си на първото стъпало на стълбата, а да се държиш все едно си горе, при нормалните. Не сте. Правила, умно говорене, вратовръзки…

… а срещу вас мучат космати дебелаци с речник от 200 думи и 300 звука, тропат с потна ръка по масата и хората ги харесват. 

Не казвам, че трябва да сте като тях, защото това е биологично невъзможно, но все пак ще е добре да се осъзнаете къде стоите и кои са срещу вас, с всичките им мръсни номера, заплахи, корупция и манипулация на народа, който десетилетия същите те са затъпявали, за да могат да го докарат до ниво да комуникира със звуци, да се радва на шарено и да си избира водачи по дебелина на врата, по разказани смешки и по тропане с юмрук. Народ, в чийто очи вие сте „интелигенти нещастни!“, „умнокрасивци жълтопаветни“ и слабовати и нефелни. 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
4296 0

Свързани новини

Водещи новини