Гроздан Караджов разгледа щетите от дъждовете във Вършец и обеща да търси помощ за общината

  • 12 юни 2022 15:27

  • 1069
  • 4
Гроздан Караджов разгледа щетите от дъждовете във Вършец и обеща да търси помощ за общината
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройство в оставка Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова посети днес курортния град Вършец и разгледа щетите от поройните дъждове в града, предаде БТА.

Той обходи поречието на р. Ботуня в града, където има разрушени мостове, наводнен парк, пострадали къщи и инфраструктура. Придошлите води са отнесли част от корекцията и са излезли в градския парк.

Река Ботуня преля, отнесени са мостове и автомобили във Вършец

Преминаващата през Вършец р. Ботуня вече се е прибрала в коритото си, но щетите са големи. Отнесени са седем моста. В резултат от преливането e разрушен водопровод в кв. „Заножене" и живеещите в него са без вода. Скъсани са и други водопроводи. Пътят към една от вилните зони е пропаднал. Частичното бедствено положение в града остава в сила.

Министърът обеща на ръководството на местната община спешно да търси средства от Министерски съвет за възстановяване на щетите, които възлизат на милиони левове.

Кметът на Вършец Иван Лазаров, заяви, че живите хора във Вършец не помнят подобно бедствие и толкова проливни дъждове. Той благодари на министъра за посещението и поетия ангажимент за помощ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1069 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Боби Михайлов

2022.06.13 | 23:23

4
Безсрамници да се използва страницата за такива коментари е безумие. Щетите са сериозни и ще са необходими много средства. Дано не се допусне често практикуваната практика. Защитават се средства без подробни разчети и работни проекти и след това обикновено не стигат . Ускорено да се разработи работен проект за ново трасе на корекцията и нови конструкции мостове отчитайки този път това ниво което е било даже завишено 35-40%
????

2022.06.12 | 17:20

3
Този, НЕ ПОДАДЕ ли оставка?! Че какво РАЗГЛЖДА?!?!?!

2022.06.12 | 17:05

2
кОРУмПираН идИОТ!
Гост

2022.06.12 | 17:00

1
Голям срам че се подвизаваш нагоре-надолу от партията на чалгаря. Само в неговото село може да те харесат.

Добави коментар

Водещи новини