Депутатите ни се превърнали в кредитори

  • 23 юни 2012 07:31

  • 874
  • 1
Депутатите ни се превърнали в кредитори
©

Народни представители се превърнаха в кредитори, които чакат да приберат стотици хиляди левове.

Това показват публикуваните вчера от Сметната палата декларации за доходите и имуществото на властта за миналата година, съобщава "Монитор".

Депутатът с най-много вземания е Румен Стоилов от ГЕРБ, който има да прибира над 1,6 млн. лв. по договори. Шефът на парламентарната група на партията Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на пък има вземания за над 1 млн. лева. Той със сигурност си е осигурил старините, тъй като освен тази сума има още над 900 000 лв. на банков влог - от заплати, продажба на дялове и спестявания. Колегата му Емил Димитров също чака крупна сума – половин милион лева по договор за продажба на дружествен дял. 146 бона вземания пък има зам.-шефът на ГЕРБ Димитър Главчев.

Независими депутати също са станали кредитори. Тодор Великов, който се отцепи от РЗС, очаква 10 бона от фирма, а на Цвета Георгиева й дължат 12 000 лв.

В същото време Владислав Димитров от ГЕРБ е взел на кредит 400 000 лева.

За толкова пари си е купил къща с двор в пернишкото село Кладница. Това обаче е станало още преди да влезе в Народното събрание. Публикуваните декларации показват още, че част от депутатите са се сдобили с нови возила през миналата година. Скутер „Соник” е яхнала Вяра Петрова, за който броила 1250 лв. Тя си купила и стар мерцедес за 5 бона.

Димитър Лазаров от ГЕРБ пък си е взел джип „Нисан” за 14 000 лв. с пари от заплата. Колегата му Христо Чаушев заделил 15 бона за „Мерцедес” Е200, а независимият Камен Петков си купил джип „Тойота” за 10 000 лв.

Декларацията на Деница Гаджева от „Атака” показва, че младата депутатка се сдобила с БМВ. Возилото обаче трябва да е било доста очукано, тъй като за него броила само 2700 лв., които заделила от заплатата си.

Приходи от 1,5 млн. лв. е декларирал пред националните одитори депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов. Сумата е от продажба на парцел, който бил собственост на детето му.

Сред социалистите пък има много спестовници, показват подадените от тях декларации. Повечето им скътани приходи са от странични доходи.

Най-големи суми е заделил актьорът Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в. Той и съпругата му притежават 205 500 лв. и 66 400 евро в различни банки. Ламбо е декларирал и приход от друга дейност, като данъчната основа е 26 000 лв. Неговите доходи обаче не могат да се сравняват с тези на Петър Курумбашев. Бившият кукувец си е докарал близо половин милион от странични занимания като прехвърляне на права и имоти. Далеч по-скромните 120 хил. лв. е спестил от заплати и хонорари от предишни години конституционалистът Любен Корнезов. Професорът по право разполага и с 12 хил. лева налични. Председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 пък е спестила 6000 лв. от заплата, показва декларацията й пред Сметната палата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
874 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.06.23 | 13:11

1
точно за Вяра Петрова направиха намаление проверете в автосалоните колко струва джип Мерцедес 2007г на 60 000км и защо на нас ни ги продават 10пъти по-скъпо

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини