Контрольори крадат 40% от "Синята зона"

  • 22 юни 2012 14:49

  • 600
  • 0
Контрольори крадат 40% от "Синята зона"
©

Контрольорите в синята зона на Хасково крадат около 30-40 % от парите. Това заяви на сесия днес общинският съветник Себахтин Исмаил, цитиран от Дарик.

Той се изказа по време на обсъждането на предложението за разширяването на синята зона. Според Исмаил действащата сега платена зона за паркиране не е ефективна и тя трябва да се автоматизира, или пък гражданите да плащат чрез sms. Съветниците от ГЕРБ критикуваха предложението за разширяването на зоната. Единият им мотив беше, че в докладната липсват данни промените да са съгласувани с КАТ.

В крайна сметка предложението са прие с 30 гласа "за", 9 "против" и 1 въздържал се. Така в синята зона се включват нови 110 паркоместа - паркинга до бившия магазин "Марса" - 60 паркоместа; паркинга на ул. "Пирин" - 35 и на ул. "Скопие" - 15 паркоместа.

Съветниците приеха и да се прекрати дейността на „Общински стоков пазар" в Хасково и да бъде открита процедура по ликвидация. Причината за това е, че дружеството работи на загуба.

Съветниците отхвърлиха искане на колегата си Иван Панайотов държавните училища на територията на общината да заплащат по-малка такса битови отпадъци. В докладната се дава пример с общинските учебни заведения. Като второстепенни разпоредители с бюджетни средства те заплащат 1 560 лв. за ползване на контейнер и 550 лв. за ползване на кофа. При държавните училища обаче размерът на таксата се определя по методология валидна за фирмите и достига размери до 10 000 лева, което според Панайотов сериозно затруднява делегирания бюджет на училището. Съветниците отхвърлиха предложението с мотив, че сега не е времето да се разглеждат каквито и да е докладни свързани с такса смет.

Последвайте канала на

Novini.bg
600 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини