Повече от 6 000 пешеходци са глобени за неправилно пресичане

  • 22 юни 2012 13:23

  • 745
  • 2
Повече от 6 000 пешеходци са глобени за неправилно пресичане
©

Повече от 6 000 пешеходци са глобени до момента за неправилно пресичане, съобщи пред БНР главен инспектор Богдан Милчев, началник на КАТ-София.

Същият е броят на шофьорите, които са санкционирани, защото не дават предимство на преминаващите на пешеходни пътеки.

За първите 20 дни на месец юни в София има ранени 29 пешеходци, съобщи главен инспектор Богдан Милчев. На ден имаме по един пешеходец минимум, който пострадва при пътнотранспортни произшествия. За миналата година от 1 юни до 20 юни имаме 43-ма. Това, само по себе си, говори, че резултатът от мерките е видим. Имаме спад с повече от 30% на инцидентите с пешеходци само за една година, съпоставено от миналата година спрямо тази, коментира той.

След 15 юни всеки ден полицаи в София застават на близо 60 пешеходни пътеки, които се смятат за опасни, разказа още инспектор Милчев. Около 600 са общо пешеходните пътеки в столицата. Екипи на КАТ започват отново да организират така наречените „зелени вълни" на натоварени булеварди в София. Това се случва на булевард „Александър Малинов" в столичния квартал „Младост", както и в районите на „Красно село" и „Люлин".

Последвайте канала на

Десислава Станева
745 2

Коментари 2

Добави коментар
dgdfg

2012.06.23 | 14:34

1
e tva e maina .. ne im sazdavai usloviq za normalno presi4ane, jivot i pro4ie ... a im nalagai tejki globi ;) DOBRE DOSHLI V SVETA NA SATANIZMA ;)

2012.06.23 | 14:34

2
Лошото в българина е, че докато не се обърне дебелия край не се оправя. От 1,300 години история 700 са под робство... Българина е свикнал все някой да го тъпче, да му казва какво да прави. И сега, докато не се постъпи малко по-твърдо (по-сурови глоби), няма да се оправи. Пешеходците ще продължат да си пресичат на всички цветове на светофара и не на пешеходната пътека, а шофьорите, както и досега няма да започнат да спират на същите тези пешеходни пътеки... докато не бъдат сериозно глобявани... Не се ли въведе някакъв ред в тази държава, скоро няма да се оправим!

Добави коментар

Водещи новини