Със специално обучено куче откриват контрабандни цигари на „Капитан Андреево“

  • 25 май 2022 09:41

  • 478
  • 0
Със специално обучено куче откриват контрабандни цигари на „Капитан Андреево“
© Bulphoto/архив

31 милиона къса контрабандни цигари са задържани от Агенция „Митници“ за миналата година. От тях над 9 милиона къса са само  на граничен пункт „Капитан Андреево“. В борбата с незаконния трафик на цигари на най- големия сухопътен пункт у нас, митници включиха и специално обучено куче.

Поради натоварения трафик на пункта работата на кучето е доста тежка. То трябва да действат в тежки условия като голямо запрашаване изпарения от газове.

Контрабандни цигари са задържани на "Капитан Андреево"

„Кучето реално може да работи 10 до 15 минути. След това има нужда да си вземе почивка“, обясни пред бТВ началникът на митнически пункт „Капитан Андреево“ Георги Господинов.

По думите му митническите кучета се обучават през целия си живот на служба, а едно куче може да работи не повече от 7-8 години при условия като тези на пункта „Капитан Андреево“.

Четириногите търсачи се използват за товари, които са опаковани по специален начин, които не могат да бъдат отворени фабрично или след проучване на рентген не може да се установи съдържанието им.

Обикновено тайниците, в които се намират цигари и кучетата ги откриват, са фабричните кухини на превозните средства, отбеляза още Георги Господинов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
478 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини