"Обща история - Обща глупост" - изложба в Скопие на карикатуристи от България и РС Македония

  • 24 май 2022 07:30

  • 4068
  • 3
"Обща история - Обща глупост" - изложба в Скопие на карикатуристи от България и РС Македония
© БТА

Изложба с карикатури наречена  “Обща история - Обща глупост" беше първото събитие в Република Северна Македония на създадения на 19 април т. г. Клуб за българо-македонско приятелство. Изложбата е посветена на отношенията между България и Република Северна Македония.

"Вярваме, че като се посмеем на страховете ни, показани чрез карикатурите на автори от двете страни, ще ги преборим по-лесно и ще видим колко несъстоятелни са погледнати от страни. Убедени сме, че няма по-добър начин да надскочим негативните емоции и да видим в себе си човешкото от това да се смеем заедно на собствените си грешки", смятат организаторите. 

24 май - Ден на българската азбука, просвета и култура

Участниците в изложбата от българска страна са карикатуристите Чавдар Николов, Христо Комарницки и Алла и Чавдар Георгиеви, а от македонска - Мирослав Георгиевски - Миро и Златко Кръстевски.

Клубът за българо-македонско приятелство е гражданска общност на общественици от България и Република Северна Македония, а целта на организацията е да създаде активна гражданска общност с представители и от двете страни, които да работят за сближаване на основата на европейските ценности. 

Първото събитие на Клуба за българо-македонско приятелство, което трябваше да бъде проведено в София- лектория на тема "Българо-македонските отношения (2017-2022 г.) – проблеми, постижения, провали, перспективи" не се състоя, след като в залата пристигнаха представители на ВМРО, а бившият премиер на Република Северна Македония Любчо Георгиевски, който трябваше да участва с лекция, се отказа. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4068 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.05.24 | 18:39

3
Македония е гръцко откраднато имеВАРДАРСКА е името
БМДТ

2022.05.24 | 16:50

2
Браво! Поздравления и успех!!! За ВМРО, това поведение е нормално. Влезе ли Македония в ЕС и те стават ИЗЛИШНИ! МАКЕДОНИЯ НЕЗАБАВНО В ЕС!!!
ARMAKEDON

2022.05.24 | 08:49

1
VETTO MONKEYDONIA FOREVER !!!

Добави коментар

Водещи новини