Какви мерки предприема МВР за абитуриентските балове?

  • 13 май 2022 11:41

  • 529
  • 1
Какви мерки предприема МВР за абитуриентските балове?
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Проведени са срещи с представители на учебните заведения, където ще се състоят абитуриентските тържества. Проведени са и срещи с фирмите, охраняващи тези училища. Разпоредено е на директорите на областните дирекции да съберат информация за провеждане на спонтанни и организирани пътувания извън обслужваната от тях територия. Това се прави с цел да се координират действията между отделните структури и недопускане да се нарушава общественият ред, извършване на престъпления и пътно-транспортни произшествия. Това заяви на брифинг Венцислав Велинов от „Охранителна полиция” по повод мерките, които се предприемат във връзка с предстоящите абитуриентски балове.

Какви мерки ще предприеме МВР по време на баловете

По думите на полицейски инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП, още през април са проведени срещи в училища в цялата страна във връзка с планираните екскурзии по време на баловете. „Целта е да се осигури безопасното придвижване на абитуриентските групи до определените пунктове за събиране. В беседите, които провеждаме с тези вече зрели хора, наблягаме на това, че дори по време на празниците Законът за движение по пътищата също действа с пълна сила”, посочи тя.

„Съвместно с колегите от „Пътна полиция” и районните управления по места – са взети превантивни мерки и за територията на София”, подчерта от своя страна Петър Петров от отдел „Охранителна полиция” на СДВР.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Еми...

2022.05.13 | 17:40

1
каквито всяка година - никакви.

Добави коментар

Водещи новини