Шефът на "Топлофикация -София": Няма необходимост да се влезе в пестелив режим на работа

  • 10 май 2022 09:39

  • 690
  • 2
Шефът на "Топлофикация -София": Няма необходимост да се влезе в пестелив режим на работа
© Pixabay

Към този момент не се виждат никакви индикации за проблеми за „Топлофикация-София“ във връзка със спрените доставки на руски газ, заяви в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Александър Александров – изпълнителен директор на дружеството.

„Имаме редовно сключен договор с обществения доставчик „Булгаргаз“ и към момента има всички уверения от тях, че притока на газ няма да спре. Имаме разработени кризисни планове в случай на евентуално спиране на газа и да преминем на работа на мазут“, обясни Александров.

„Имаме и законодателството, което ни задължава да имаме резервно гориво за определен период от време, което може да бъде използвано“, каза още той.

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ отбеляза, че промяната на цената на парното в следващия отоплителен сезон зависи от решенията, които ще вземе КЕВР в началото на юли. Смятам, че биха могли да имат успех с минимално увеличение на цената на топлинната енергия, отбеляза той.

„Към този момент няма необходимост да влезем в пестелив режим на работа. В критичен момент, когато наистина доставките на газ бъдат прекратени, имаме определени количества мазут, с които можем да работим в продължение на 30-40 дни. Към момента такава необходимост няма“, заяви Александър Александров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
690 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Еми...

2022.05.10 | 10:14

2
Демек, крясъците от онзи ден на кypвата юрданка и на другата гербераска проститутка в СОС бяха поредната порция лъготене и простотии.
Stamatis

2022.05.10 | 10:06

1
Какво означава пестене? По хладка вода ли? Нали има услугас определено качество, демек ще свалят качеството на услугата, ли?!Икономията е майка на МИЗЕРИЯТА!

Добави коментар

Водещи новини