Превозвачите излизат на протест в цялата страна утре

  • 09 май 2022 18:59

  • 2423
  • 6
Превозвачите излизат на протест в цялата страна утре
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Утре, 10 май 2022г. Обединеният транспортен бранш ще проведе ефективни протестни действия в цялата страната.

Това става ясно от съобщение от Съзюза на международните превозвачи, което публикуваме без редакторска намеса:

"Браншът ще изрази своето недоволство от липсата на правителствени мерки за овладяване на икономическата криза в София, Пловдив, Бургас, Русе, Видин, Благоевград, Кулата, Калотина и Свиленград. В други населени места като Варна, Смолян, Стара Загора, Плевен, Чирпан и други градове, представители на транспортния бизнес също са се само организирали. Те не с членове на официалните неправителствени транспортни организации. Информация и отговорност за техните действия носят самите компании по места.

Програмата в град София предвижда:

08:00 часа Събиране на превозните средства на входа на София при АМ Тракия

09:00 часа Тръгване на камионите

09:30 часа Тръгване на автобусите

10:30 часа Шествие на камиони по маршрут АМ Тракия - Казичене – Ботевградско шосе и обратно

11:30 часа Представяне на конкретните искания – ларгото пред Министерски съвет 

Превозвачите се обидиха на премиера, излизат на протест на 10-ти май

В Пловдив представители на транспортни бранш ще проведат ефективни протестни действия по Асеновградско шосе, Карловско шосе и Голямо Конарско шосе. В останалите градове, мирните протести ще се проведат в централната градска част. Движението няма да бъде прекъснато, но ще бъде затруднено, затова се извиняваме предварително и напомняме, че изразяването на нашето недоволство не е политическо, а икономическо и социално. От цената на транспорта зависи стойността на всяка стока и услуга, която всеки българин заплаща.

В стачните действия ще вземат участие служители и работници на Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт, Българско обединение на шофьорите, Европейски транспортен клъстер, Камара на автомобилните превозвачи в България, Конфедерация на автобусните превозвачи, Национално сдружение на Българските превозвачи и Съюз на международните превозвачи".

Филип Епитропов
2423 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
СССР

2022.05.09 | 19:48

2
Знаеме всички че е на Боко фирмата ДИСКОРДИА
Дообре

2022.05.09 | 22:02

6
Глупости

2022.05.09 | 21:18

4
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните
Agent 007

2022.05.09 | 21:50

5
Kakvo obsto ima s temata.
Пловдив

2022.05.09 | 20:38

3
Безплатен транспорт
Еми...

2022.05.09 | 19:11

1
кypвите на тиквите

Добави коментар

Водещи новини