Асеновград с тържествен ритуал за Гергьовден

  • 06 май 2022 14:41

  • 604
  • 0
Асеновград с тържествен ритуал за Гергьовден
© Община Асеновград
Слушай новината Слушай новината

Асеновград отбеляза тържествено Деня на храбростта и българската армия - Гергьовден. Това е един от най-почитаните български празници, съобщават от общината.

Пред НЧ „Родолюбие" в града се проведе ритуал на Военно формирование 24490 по издигане на националното знаме под звуците на химна на България.

На церемонията присъстваха кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров, председателят на Общински съвет Драгомир Георгиев, общински съветници, архиерейският наместник отец Йордан Георгиев, военнослужещи и ръководството на 4-ти артилерийски полк, както и десетки асеновградчани и гости.

Радев за военно-техническата помощ за Украйна: Това е опасна стъпка, партиите пренебрегнаха здравия разум

След края на официалния ритуал последва празничен концерт на ФА „Тракия”.

Кметът на Асеновград доктор Грудев отправи поздравителен адрес към всички свои съграждани по повод празника: Уважаеми военнослужещи, Скъпи съграждани, В историческия и народен календар на България има светли дати и празници, които ни зареждат с ново национално самочувствие, нови духовни сили и прилив на патриотизъм. Такъв празник за нас, българите, е 6-ти май - Денят на храбростта. Ден, в който почитаме Свети Георги Победоносец - олицетворение на храбростта и покровител на силните и смелите. 6-ти май е празник на Българската армия, чийто исторически път е осеян с много бойна слава. Честит празник на всички празнуващи днес! Приемете моите пожелания за здраве, лично щастие, увереност и силна воля във всяко ново начинание! Нека Свети Георги ни закриля и ни вдъхва смелост и увереност!", написа в страницата си във Facebook кметът Христо Грудев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини