Стоян Панчев: Политическото лицемерие не знае граници

  • 03 май 2022 14:49

  • 3202
  • 0
Стоян Панчев: Политическото лицемерие не знае граници
© нова тв и pixabay

Коментар на Cтoян Πaнчeв, пpeдceдaтeл нa Бългapcĸo либepтapиaнcĸo oбщpecтвo, иĸoнoмиcт в EKИΠ и пpeпoдaвaтeл в CУ "Cв. Kлимeнт Oxpидcĸи".

През 2014 г. имах честта да участвам (основно като чирак и секретарка) в написване на изследването "Природен газ от шисти: социално-икономическо въздействие за Българи" под ръководството на доц. Красен Станчев.

Тогава, Бойко Борисов в коалиция със "зелени" активисти и руски лобита, наложи мораториум не само върху добива, но и върху проучването за шистов газ в страната.

Въпреки нашите усилия да промотираме идеята, не само заради очевидната от днешна гледна точка диверсификация, но и заради цялостния стопански ефект от евентуалното откритие...процесът беше блокиран.

Да си припомним, че тогава също имаше военни действия в Украйна. Да си припомним, че основният инвеститор с интерес към добив в България беше американската Шеврон. Вчера прочетох, че Уорън Бъфет е увеличил значително своите акции, точно на тази конкретна компания. През 2014 г., те бяха изгонени оттук.

Днес Борисов изведнъж се превърна в голям почитател шистовия газ и голям борец за местните енергийни източници. Политическото лицемерие не знае граници.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3202 0

Свързани новини

Водещи новини