Путя имаше всичко. А сега му останаха само БГ русофилите…

  • 28 април 2022 15:53

  • 6579
  • 0
Путя имаше всичко. А сега му останаха само БГ русофилите…
© bTV/Novini.bg

„Хората, които все повече виждаме на улицата, ще покажат дали правителството се справя с кризите“, вика радев и се опитва да гледа сериозно.  

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13108

Малко подмолно ми се струва това на мене, от една страна. От друга обаче съм оптимист, защото аудиторията му е малко ограничена откъм връзване на точките. 

Нещото, което недооценява натовският генерал, е, че аудиторията му не е точно най-интелигентната и може и да не вдене какво ѝ се подсказва тука. Трябва в прав текст да им се говори: излизате и правите протести повече и пò на честичко, да съборите това правителство и да си направиме ново, по-руско, тоя път. 

На радев разбрах, че му викали: зелен чорап, резидент, Мунчо и разни други такива прякори. Не знам защо… Не е хубаво така… президент е все пак. Нали?

Пък Сашо Дончев каза в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“, че… я, да видим цитата: „Всички български правителства дотук защитаваха изцяло интересите на „Газпром“ и блокираха проучванията за конвенционален газ“.

Не може да бъде! 

Български политици да ни цакат в полза на русия? Никогаш! Не може да бъде! 

Аз преди малко чух от „работодателиТЕ“ (които винаги се членуват все едно са всичкиТЕ) да обясняват, че без руски газ не можем, плачевно е, ще се мре!

Петата колона на Путин в България, както се вижда от изявленията им, вече е осветена, но са на грешната страна“, каза още Сашо Дончев. 

Че е осветена, осветена е, но те не са от най-умните хора, така че не могат да разберат осветяването какво означава за тях и бъдещето им в политиката на Европа. Те са като сърничка пред фарове. По-интересното е, че устата им обаче не млъква да дудне едно и също в подкрепа на Путя, дори сега, когато се вижда, че вождът им губи. Това все повече започва да ми прилича на секта, ама нейсе. 

Ами ако послушните путинисти послушат намеците на радев и желанията на копейкин и вземат, че свалят правителството (как? например отвътре – като БZП се препашат с един метафоричен политически динамит и метафорично се взривят, като едни метафорични терористи, а не като истинските терористи – предшествениците им от БКП)? Тогава? Една коалицийка в рамките на този парламент, без избори? Герберите май споменаха нещо по темата за нов кабинет в рамките на този парламент? Една коалиция БZП-ВъZраждане-ГЕРБ ли, що ли? Найс, а?

Ще се наведат, ще се наведат още малко, пà ще изчакат да мине бурята, после ще излязат от гората и с който е победил, те ща са с него. нинова и копейкин може и украински знамена да веят, бойко ще си купи жълто-син анцуг, а радев… радев може да произнесе тогава „Киев“ без да се потресе и намръщи. 

Какво? Питате, ами ако русия спечели войната ли? Ще си татуират Путя на гърдите сигурно. Нинова ще може да го накара да си мърда лицето: „намръщен“—„учуден“… „намръщен“—„учуден“. 

През това време пък в Европа се плеснаха по челата и се сетиха нещо. Първо им трябваше малко време да повярват, че русия и путинистите наистина са толкова разплискали легена, но като свикнаха с мисълта, се огледаха, огледаха, пà си казаха: абе, вие знаете ли, че ние купуваме 40% от газа си от русия, пък русия продава цели 70% от газа си на нас. Дет се вика: ние сме ѝ по-необходими отколкото тя на нас. 

Той и путя се сети за едно-две неща последно време и затова не може да пусне ръбчето на масата, докато се прави, че слуша шойгу какви му ги плещи. 

А имаше всичко…

Всичко. Дори постигна немислимото! Не-ми-сли-мо-то! Накара французите да се откажат от „шампанското“ си. За да внасят шампанско в русия, путя им каза да пишат, че е пенливо вино, а „шампанско“ било само руското. Това… ако някой им го беше казал на французите, че ще се случи, щяха да го заплюят. Но се случи. Случи се! Французите клекнаха и се отрекоха от „шампанското“. 

Светът се страхуваше от армията му. Имаше втората по сила армия в света. А сега има втората по сила армия в Украйна. Всъщност: третата, след украинските фермери с тракторите. 

Светът се страхуваше, защото я познаваше от парадите, картинките и приказките на народните разказвачи като песков, лавров, самият путя, от спомените от Студената война и американските филми. А сега, като ги видяха в действие…

Не само, че загубиха всякакво уважение, но и си спечелиха вечни подигравки. 

путя изглеждаше като злобен, но умен диктатор. Сега си е просто откачено, дребно, плешиво старче с мека п…оходка. 

Имаше всичко. ЕС се съобразяваше с него. Беше ги подкупил да си продадат енергийната независимост. Купи си Брекзит, купи си льо Пенка във Франция, Оранжевия глупак в САЩ и Найджъл в Британия, цели партии му ядяха от ръката. 

А сега? Сега му останаха само зелените чорапи, мунчовците, копейкините, курнелите, анцузите и полезните идиоти, русофили в България. Тая бедна, бедна страна, за която Димитър Талев предрече: „И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ…

Какъв ли? Такъв, че за ето това единствено Талево изречение политическите прадеди на курнела и зеления чорап са го пратили в лагер. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
6579 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини