Рашидов отпусна 1 млн. лв. за книги за библиотеките

  • 20 юни 2012 11:03

  • 470
  • 0
Рашидов отпусна 1 млн. лв. за книги за библиотеките
©

Министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко осигури един милион лева за закупуване на книги за българските библиотеки.

Средствата са по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”, съобщиха от Министерството на културата.

От днес в продължение на месец българските библиотеки могат да кандидатстват в Министерството на културата с проекти за закупуване на книги.

Междувременно министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се срещна със Снежана Янева, председател на Управителния съвет на Българската библиотечна и информационна асоциация. Янева изрази благодарността на асоциацията за осигуряването на един милион лева за закупуване на книги за библиотеките.

По време на разговора беше обсъдена необходимостта от по-бързото въвеждане на стандартите за библиотечното и информационното обслужване. Министър Рашидов споделя позицията на асоциацията за необходимостта от по-високо заплащане на труда на библиотечните работници и ще настоява за това при обсъждането на бюджета за 2013 година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
470 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини