Свещеник: Хомосексуалистите са болни, замеряйте ги с камъни

  • 20 юни 2012 09:03

  • 6484
  • 54
Свещеник: Хомосексуалистите са болни, замеряйте ги с камъни
©

Учудва ме, че в България, когато някой цитира евангелието хората не го разбират. Така отец Евгени Янакиев, коментира собствените си думи, в които призова всеки, който се счита за християнин и българин да избере вариант за отпор на гей парада. Замерването с камъни е удачен вариант, смята свещеникът. В студиото на БТВ той цитира и Св. Йоан Златоуст, според който ако човек на площада открито богохулства, някой християнин трябва да отиде и да му удари плесница. Гей парада е богохулство и поругаване на християнската вяра. Ако говорим за някакви права на някого къде са правата на православните християни. Това е дискриминация към мнозинството, убеден е свещеникът.

Според един от организаторите на гей парада Радослав Стоянов е несъстоятелно правата и свободите на хората да бъдат ограничавани при каквито и да са съображения. Слава богу ние сме светска държава, убеден е хомосексуалистът. Той припомни, че на библейски текстове е основано робството в САЩ. Библията е написана от хора в техния културно-исторически контекст. Сега живеем в 21 век и подобни призиви да се хвърлят камъни е израз на човеконенавист, убеден е Стоянов.
Явно понякога по-твърди мерки са удачни, когато липсват закони в държавата, отговори Отец Евгени. Когато няма закон човек гледа да се оправи по някакъв начин. Демокрацията не е права на малцинствата. Той потвърди че смята че гейовете са психично болни. Той се позова на учебници по психология, в които хомосексуализмът е психическо разстройство. Това е опасна зараза като крастата и трябва да се лекува.

Хомосексуалността беше извадена през 1990г. от списъка на заболяванията, контрира Стоянов. Според свещеникът обаче хомосексуализмът е прелюдия към педофилията. 80% от педофилите са хомосексуалисти, може би тези хора ще нападнат децата и ще направят нещо ужасно, опасява е отец Евгени. Нелепо е приравняването на хомосексуализма и педофилията бъркате сексуалния нагон към пол и към възраст, отговори Стоянов, който е завършил психология. Това обаче още повече ядоса свещеника, който заяви в прав текст, че здравият разум отсъства от събеседника му. Това е признак на шизофрения, а шизофрениците се лекуват в клиники, отсече Евгени. Призовавам полицаите, които охраняват парада да не изпълняват заповедите. Ако трябва да напуснат работа, но не и да вървят срещу Бог, каза отец Евгени.

Последвайте канала на

Novini.bg
6484 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
Cynical

2012.06.21 | 23:24

14
Дедо Йоцо, само мърсиш името, което си избрал. Стария завет проповядва чисто и просто джихад. Как джихада се връзва с вижданията на Исус за всемирна любов и разбирателство? Поредните религиозни шикалки. Педалите как ти пречат на теб или на отчето, че да ги замеряте с камъни? Да не би да са дошли и да са ви напънали и двамата без изричното ви съгласие? Като не, трайте си. Живей и остави другите да живеят, това е принципа на Исус. Иначе в синагогата и сюнет. Исус лично никога не е заклеймил педалите, за втори път повтарям. Ако ще следвате стария завет, почвайте да замеряте с камъни хората които работят в неделя, ядат скариди(Левит, 11:10), ядат свинско/играят ръгби (топките за ръгби се правят от кожата на мъртва свиня а е забранено да се пипа, Левит, 11:6-8), мъжете които се подстригват, особено косата около слепоочието (Левит, 19:27), хората които носят дрехи от два различни материала (Левит, 19:19) и хората които богохулстват и псуват. Ама педерастите са ви виновни и ви пречат много на СВЕТСКИТЕ попове. И за разлика от теб, аз мога и да цитирам а не да си вадя кой какво е казал от дирника.
Дедо Йоцо

2016.03.24 | 04:24

54
Явно агресията ти е породена от хроничното ти слабоумие, друже, но ще се опитам да бъда толерантен към проблема ти. Това, че са ти прочели на глас пасажи от стария завет, не те прави ведущ по въпросите, изложени в това писание-предтеча на новата благодат, която е изложена в новия завет. Старият завет и исламския джихад са две различни понятия, това първо. Второ, "живей и остави другите да живеят" е принцип на ренесансовата мисъл, не на Богочовека Христос. Новият завет на много места заклеймява содомитите, а сред тех са и педалите, както се изразяваш. Христос не оставя греха неосъден, напротив-съди го строго! Но не съди човека, извършил греха по незнание или поради слабост! П.П. Струва ми се, че изпускаш една буква от ника си?Втората, която ми се чини да е "L"...
лекарю, излекувай...

2012.06.20 | 17:43

5
Левит, глава 13, ми е любимата - медицинската част за цирея и за проказата, която яде дрехите на хората - и приятно, и поучително четиво :)))))
лекарю, излекувай себе си

2016.03.24 | 04:23

53
Днес да си свещеник е много по-голямо извращение, убиецът вика "дръжте джебчията". Едно време религията е имала стойност, но днес тя е като да изоставим кибрита и запалките и да палим огън с триене на сухи дървета. И как ще ми накриви шапката един парад годишно на фона на неспирния поток от най-различни гадости и извращения, с които ни заливат? Нещо за тях да кажете, отче? Защо не чуваме Вашия глас всекидневно? Оставете на мира тия палячовци гейовете, кажете най-после нещо сериозно и смислено, например за Вашите спонсори мафиото-политиците, и спрете да участвате в самоубийството на България!

2016.03.24 | 04:23

52
Искам да кажа , че този свещеник е болен!!!И аз много не ги приемам ( мъж с мъж) , но пък не е срамно ...! Те не са виновни , че са такива недейте да ДИСКРИМИНИРАТЕ хора , които са като нас!!!
човек

2015.10.27 | 22:58

51
Аз мисля, че Новия Завет отменя смъртните присъди (и убийство с камъни) от Стария Завет. А и само Бог може да реши наказанието за всеки съгрешил човек.
Бо

2012.12.04 | 21:09

50
Не знам колко е прав свещенника след като при Карбовси цяла България видя че половината в църквата са педофили, което е още по-лошо....Да ходи да си замеря колегите с камъни по-добре !
Гюро

2012.06.21 | 23:32

31
И на светите отци "нищо човешко не им е чуждо"!!!
12345

2012.06.21 | 23:28

19
Прав си!Верно е че много монаси и свещенници са педерасти.Проблема обаче не е в това, че има такива типовеве.Проблема е по-скоро,че педерастията се демонстрира публично по улиците,рекламира се в медиите и т.н.Все повече млади хора обръщат резбата не защото природата ги е създала такива, а защото смятат, че това е начина примерно да имаш обувки от "...крокодилска кожа за $1500..."
нидялко

2012.12.04 | 21:08

49
ето един разумен човек
мда

2012.12.04 | 21:08

48
прав си е свещеника.
# 24

2012.06.21 | 23:42

47
Pisano e i v Noviq zavet, no nqma koi da 4ete. Vij " Poslanie kam rimlqnite " na apostol Pavel, 1-va glava. Tam e obqsneno, 4e polovata izvratenost e proqva na krainata otdale4enost i vrajdebnost kam Boga ot nqkoi hora. Tova ne e vrodeno, kakto se laje, nito e bolest ! Tova e izbor ! Bog ne bi nakazal nqkogo zaradi ne6to, koeto ne zavisi ot sobstvenata mu volq i izbor.

2012.06.21 | 23:41

46
verno trebva nekoi da pomisli i za pravata na serinite obiici i pedofilite ve:0
Cynical

2012.06.21 | 12:50

7
Гейовете че си го търсят, търсят си го. Ако никой не ги знае че са гейове никой няма да ги дискриминира и т.н. защо са им тези паради? Ама ненормалниците от църквата вече прекаляват. Тоя е шизоид, както и цялата му секта и трябва да се лекува. Като е православен ХРИСТиянин, да не цитира стария завет. В новия завет никъде не е казано нищо относно хомотата. Исус Христос се е движел с отрепките и курвите и е проповядвал любов и разбирателство, никой не е замерял с камъни. На свещениците-въртиопашки когато им е удобно заплюват стария завет, когато им е удобно го прегръщат. Тези господа са същите като радикалните ислямисти и трябва да бъдат наказани. Чичата като е приел расото се е отказал от светския живот, ама очевидно дейно се интересува от него и взима участие в него. А вие овчици ги слушате какво ви говорят.
elijah

2012.06.21 | 23:41

45
Naprotiv, i v Noviq zavet e pisano, daje po- podrobno, no nqmq koi da 4ete. Pro4eti " Poslanie do rimlqnite " na apostol Pavel, 1-va glava. Tam apostola obqsnqva, 4e polovata izvratenost e proqva na krainata otdale4enost i vrajdebnost kam Bog ot nqkoi hora ! Tova ne e nito vrodeno, nito bolest, a izbor ! Bog ne bi nakazal nqkogo zaradi ne6to, koeto ne zavisi ot nego i ot izbora mu !
Дедо Йоцо

2012.06.21 | 23:36

35
Първом се просвети относно учението на църквата, па сетне ръси коментари тъдява, дете! Като не знаеш, не говори! Християнството приема и стария завет за авторитет, както и новия, като с новия единствено отменя мойсеевия закон и налага закона на Христа, за Когото е свидетелствал и самия стар завет на много места като за Месия и началник на нов закон. Новият завет не толерира педерастията, както може би искаш да внушиш, а я осъжда, както е осъдена и в стария завет под името "мъжеложство". Христос не се е "движел с отрепки и курви", както се опитваш да внушиш, а е проповедвал и на такива без да се гнуси, като ги е изправял, осъждайки греха им, без да осъжда човека.

Добави коментар

Водещи новини