Кибератаките в конфликта Русия - Украйна: Anonymous

  • 06 април 2022 09:01

  • 1059
  • 4
Кибератаките в конфликта Русия - Украйна: Anonymous
© Novini.bg

Традиционно преди войната в Украйна се считаше, че руски хакерски групи, които са спонсорирани от Руската федерация са тези, които най-често правят набезите в западния свят. С цел да компрометират финансовите инструменти на европейски и американски граждани и тези пари да се вливат обратно в икономиката на Русия. Но със започването на реалните военни действия на фронта се отключи "кутията на Пандора" и във виртуалния свят.

Това каза експертът по информационна сигурност Любомир Тулев пред БНТ. Той разказа повече за това какво представлява "Anonymous".

"Анонимас" не е група, която е ясно структурирана йерархично, да се знае кой е ръководителят. Това е движение, което в хакерския свят много остро реагира на своеволията на правителствата", изясни той.

По думите му със започването на войната "Анонимас" са реагирали мигновено.

"Анонимните" нанесоха удар върху всички 120 хил. руски войници, сражаващи се в Украйна

"Казаха, че ще се борят срещу руската пропаганда и руските военни набези. Всеки един хакер по света, който изповядва това, започва да хаква и компрометира различни руски платформи", допълни Тулев.

Той поясни, че всеки ден "Анонимас" публикуват публична информация какви правителствени компоненти и сайтове са компрометирани.

Тулев даде примери за действията на "Анонимас".

"Един от сериозните им пробиви, след започването на войната, е в една централа за добив на газ в Северна Осетия. "Анонимас" направиха така, че централата да добива повече газ, отколкото тя самата може да поеме. Също така видяхме компрометирани стрийминг сигнали на водещи телевизии и още много атаки", каза още

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1059 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ШИБАМ РУСКИ ПЕДАЛИ

2022.10.01 | 11:31

4
Да източат сметките на хората около Путлер:)

2022.04.06 | 10:28

3
Нямаш какво да пердложиш, пyткo заспала.

2022.04.06 | 09:31

2
ЯЖТЕ МИ ХУУУУЯ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИИИ
ВАШУ МАТЬ

2022.04.06 | 09:05

1
РУССКА БЛЯД !

Добави коментар

Водещи новини