Кастрацията е решението на проблема с бездомните кучета, смята Бойко Георгиев

  • 18 юни 2012 15:00

  • 767
  • 3
Кастрацията е решението на проблема с бездомните кучета, смята Бойко Георгиев
©

В съвместната работа на ветеринари и Столична община е ключът към решаване на проблема с безстопанствените кучета. Това заяви пред камерата на TV7 председателят на Българската асоциация на ветеринарните лекари за дребни животни Бойко Георгиев.

Председателя на БАВЛДЖ изрази недоумението си защо досега Столична община не е потърсила ветеринарното съсловие за помощ при справянето с проблема с бездомните кучета по софийските улици. В град, в който има над 200 ветеринарно-медицински практики, където ежедневно се извършват десетки кастрации, не разбирам защо общината не се е обърнала към нас. А рецептата за справяне с кризисната ситуация е поголовна кастрация на всички безстопанствени кучета, като за това се използва съществуващата досега база от кабинети, заяви Георгиев.

Според министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, трябва да има промени в Закона за защита на животните. По неговите думи Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска ще се справи с наболелия проблем на софиянци. Не може решението дали някое куче е агресивно да бъде взимано от комисия от природозащитници, тъй като те нямат необходимото образование за това, а имат и лични интереси. Тези решения трябва да се взимат само от ветеринарен специалист, заяви в "Гореща точка" министърът, като уточни, че вече са готови текстовете от закона.

Последвайте канала на

767 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.06.20 | 02:04

3
ДАЖЕ В ИНДИЯ И АФРИКА КОГАТО ЖИВОТНО УБИЕ ЧОВЕК РАЗРЕШАВАТ ДА СЕ ОТСТРЕЛЯ ВРЕДНИЯ ДИВЕЧ ВСЪЩНОСТ ХИЩНИ ЖИВОТНИ УБИВАТ ХОРА САМО В ТЕЗИ РАЙОНИ - А ВЕЧЕ И У НАС
какмибешеимето

2012.06.18 | 22:24

2
Кастрираните гладни кучешки глутници,едва ли не е проблем.С кастрацията се спира и тенията,и останалите бубалечки.

2012.06.18 | 22:23

1
Въртят, сучат, пак до кастрация стигат - пак половината от "кастрираните" кучета няма да се реално кастрирани, за да се поддържа определено ниво на популацията, и да има какво да кастрират всяка година. Без контрол на кастрацията пак нищо няма да стане, пак ще се "радваме" на кучешкия терор.

Добави коментар

Водещи новини