Община Добрич с приз за най-прозрачна общинска администрация

  • 18 юни 2012 14:24

  • 499
  • 0
Община Добрич с приз за най-прозрачна общинска администрация
©

Община Добрич печели приза за най-прозрачна общинска администрация на Фондацията за прозрачни регламенти за 2011 година, съобщи кметът Детелина Николова.

Отличието се присъжда след оценка на експертна комисия по 19 показателя за работата на администрацията и преглед на сайта на общината, поясниха от кметската управа.

Експертите високо са оценили обучението на служители от Центъра за информация и услуги в жестомимичен превод, за да бъде осигурен достъп до административното обслужване на хора с увреждания. Публичните регистри на общински документи, прозрачността в работата на Общинския съвет, популяризиране на работата по проекти също са откроени като добри практики на администрацията.

Общината печели в конкурса на фондацията и втора награда в раздела за най-добра практика за партньорство между администрацията и гражданското общество.

Общинската програма за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност, натрупала вече десетинагодишен опит, е спечелила признанието в онлайн гласуване на сайта на фондацията, допълниха от кметската управа.

Последвайте канала на

БТА
499 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини