Ще се отдели ли от община Несебър Обзор?

  • 29 март 2022 08:24

  • 1238
  • 3
Ще се отдели ли от община Несебър Обзор?
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Над 3 хиляди писма тръгнаха от Обзор към президентството в София, с настояване държавният глава Румен Радев да издаде указ за отделянето на Обзор и 6 села от община Несебър.

Година след местния референдум, когато жителите решиха да се отдели Обзор в самостоятелна община, това още не се е случило. Това е и причината за недоволството на местните, които са готови, ако не бъде подписан указът, да предприемат и следващи действия.

МРРБ: Няма основания за преразглеждане на решението за отделяне на Обзор от Несебър

Жителите тръгват с лични автомобили за центъра на столицата. Всяко едно писмо ще бъде внесено поотделно в президентството.

Заявяват, че ако Румен Радев не им определи среща и не разпише указа са готови и на други действия - палатков лагер пред президентството, затваряне на пътя в Обзор. Според тях референдумът е бил проведен абсолютно законно.

"Имаме уверение на Румен Радев, че указ ще бъде разписан, ще поискаме среща с правните съветници и президента, за да доуточним нещата. Казусът има две страни - едната е законна, другата е незаконна. Няма правно основание да не се издаде указ", заяви в "Денят започва" Христо Янев, кмет на град Обзор.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1238 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.03.29 | 09:51

3
И след като се отдели, ще се обяви ли за самостоятелна република?

2022.03.29 | 08:35

1
Правилният словоред на заглавието е: "Ще се отдели ли Обзор от община Несебър".

2022.03.29 | 08:46

2
Да, ако не си кафяв драскач

Добави коментар

Водещи новини