Росен Плевнелиев оглежда терена за "София тех парк"

  • 18 юни 2012 10:31

  • 702
  • 0
Росен Плевнелиев оглежда терена за "София тех парк"
©

Заседание на Съвета за българите в чужбина ще открие президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. На него ще присъства и вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Преди това държавният глава ще посети терена, на който предстои да бъде изграден „София Тех Парк". Проектът ще струва около 100 млн. лв. и ще бъде финансиран по линия на оперативна програма „Конкурентоспособност". Очаква се изграждането му да започне догодина, а в края на 2015-та да приключи първият етап на проекта, съобщава БНТ.

Паркът ще включва офиси, технологичен център и музей. Очаква се той да превърне страната ни в регионален лидер в информационните технологии.

На огледа си президентът ще бъде придружен от министрите Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март и Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, както и от кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

702 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини