Водещите новини! МВР вижда данни за престъпление при цената на тока. Военна техника се движи от Беларус към Украйна (и още…)

  • 23 март 2022 13:18

  • 1840
  • 2
Водещите новини! МВР вижда данни за престъпление при цената на тока. Военна техника се движи от Беларус към Украйна (и още…)
© Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 23 март ***

 

ГДНП предава на прокуратурата материалите от проверката за цената на електроенергията.

Проверката започна през септември 2021 г. и бе инициирана след сигнал за необосновано висока цена на електроенергията, предлагана на платформата за търговия на Българската независима енергийна борса в сегмента „Ден напред“. Обект на проверката бе периодът между месеците юни и август 2021 година, когато цената е варирала в широк диапазон и в някои часове е достигала до 400 лв. за MWh.

МВР вижда данни за престъпление след проверка за цената на тока

***

Ешелон с военна техника е потеглил снощи от Беларус към украинската граница, съобщи украинската агенция УНИАН, като се позовава на беларуски железничари, пише БНР. Още в неделя украинското министерство на отбраната съобщи, че има признаци за подготовка на беларуската армия за нахлуване в Украйна.

Според оценката на военен от НАТО, пожелал анонимност, вероятността Беларус да се присъедини към военните действия нараства, тъй като Путин се нуждае от допълнителни сили, съобщи Си Ен Ен.

Военна техника се движи от Беларус към украинската граница

***

Полша гони 45-ма руски дипломати заради шпионска дейност, предаде варшавският  информационен портал Онет.

Тази сутрин външното министерство на членката на НАТО и ЕС е привикало посланика на Москва Владимир Андреев, на когото е била връчена вербална нота.

По-рано днес РИА Новости съобщи, че заради подозрения за  шпионаж в полза на Русия е бил арестуван чиновник във варшавска служба за гражданското състояние.

Полша гони 45 руски дипломати заради шпионаж

***

Руските военни сили са унищожили нова лаборатория в атомната електроцентрала в Чернобил, която, наред с други неща, работи за подобряване на управлението на радиоактивните отпадъци, съобщи украинската държавна агенция, отговаряща за забранената за достъп зона на Чернобил, съобщи Асошиейтед прес.

Руснаците са унищожили лаборатория в Чернобилската АЕЦ

***

Безплатни електронни учебници на украински език от 1-ви до 12-и клас ще бъдат достъпни за бежанците у нас.

Инициативата е на Европейската асоциация на издателите на учебници. В нея членуват представители от 27 държави. Инициатор на кампанията е голямо украинско издателство, член на асоциацията. Включени са издателства от държавите, в които има бежанци от войната.

Безплатни електронни учебници на украински език за бежанците

***

В деня, в който се заклехме, КЕВР предложи огромно увеличение на цената на газа и тока, точно в началото на отоплителния сезон, а цените на електроенергията на световните пазари започнаха да се покачват. 100 дни по-късно обаче КЕВР има ново ръководство, което следи цените да не се качват неоправдано в полза на определени производители“.

Петков по повод първите 100 дни на правителството: Промяната идва и то в правилната посока

***

Да не забравяме за тази опасност, не си е отишла

1 943 нови случая на коронавирус у нас

***

България - на прага на грипна епидемия. За последните няколко дни в много области случаите са скочили с 50%.

Това показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести.

България е на прага на грипна епидемия

***

Дали изчакаха светът да „гледа на другата страна“, захласнат в проблемите около руската война в Украйна, за да направят тихомълком това?

Талибаните наредиха средните училища за момичета да бъдат затворени само часове след отварянето им

***

Във връзка с военните действия в Украйна и международната ситуация, тренировката на 1 април ще бъде отменена, за да не създава паника сред населението.

Отмениха теста на сирените на 1 април

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1840 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????

2022.03.23 | 14:45

2
САМО МВР ли ВИЖДА това?!?!?! А, "другарят" Гешев?!
Ние

2022.03.23 | 14:07

1
Поредния кьор фишек. Сигурен съм, че това го е измислил Гешев. А той не може да мисли.

Добави коментар

Водещи новини