В София пием една от най - добрата питейна вода

  • 17 юни 2012 15:05

  • 1310
  • 1
В София пием една от най - добрата питейна вода
©

"В София пием една от най-добрата питейна вода, не само в България, но и в Европа.

Качеството на питейната вода много се влияе от състоянието на вътрешната, самостоятелната ВиК мрежа, която ние като оператор не поддържаме. Това е отговорност на собствениците на апартаменти или на къщи."

Това каза административния директор на "Софийска вода" Мариана Итева в предаването "Неделя 150" по БНР.

"В момента софиянци заплащат 1,68 лв. за един кубик. Това, което сме поискали от ДКЕВР за увеличение не цената във връзка с изпълнение на нашия 5-годишен бизнес план за периода 2009-2013 г., е 12%, което е 20 ст. на кубик. Средно месечното потребление на едно домакинство, при така поисканото увеличение, ще бъде средно около 1,50 лв. Това е далеч, в пъти под социално поносимата цена за ВиК услуги", каза тя.

"70% от изградената мрежа в София е доста амортизирана, заради липсата на инвестиции дълги години за ремонти", обясни Итева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1310 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.05 | 22:23

1
мангали мръсни, кой ви даде да пишете новини - що за глупост е "една от най-добрата", научете го тоя български вече, а около съединяващо тире НЕ СЕ слага шпация дори в заглавие (не "най - добрата", както е при вас, а ""най-добрата", не знам дали виждате разликата)

Добави коментар

Водещи новини