България търси новите младежки делегати към ООН

  • 19 март 2022 12:44

  • 556
  • 0
България търси новите младежки делегати към ООН
©
Слушай новината Слушай новината

За шестнадесета поредна година в конкурс от четири кръга ще бъдат избрани следващите официални младежки представители към Организацията на Обединените нации с мандат 2022-2023 година.

Дружеството за ООН в България с официалната подкрепа на Министерството на външните работи на Република България организира за шестнадесета поредна година национален конкурс за избор на български младежки делегати към ООН. Селекционната кампания продължава от март до юни 2022 г, като включва етапи онлайн и на живо. 

Програмата „Български младежки делегати към ООН“ дава възможността на двама млади души да се включат в делегацията на България към Общото събрание на ООН, Комисията по социално развитие на ИКОСОС и други международни форуми, където те работят с правомощия, сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. Двамата младежки делегати заемат отговорната позиция да представляват гласа на младежите в България и да отстояват техните интереси на най-високо междуправителствено ниво. 

Украински журналисти ще получат каски и бронирани жилетки от ООН

В световен план България е доказан лидер в насърчаването на младежкото участие на международно ниво с вече повече от 15-годишна утвърдена практика. През изминалите две години добрият национален пример бе затвърден. Въпреки пандемията от COVID-19 младежките делегати останаха активни, както на национално, така и на международно ниво.

Двамата младежки делегати се избират чрез прозрачен национален конкурс от четири кръга. Подробности за него може да откриете на уебсайта на Програмата (http://bgyouthdelegate.org/). Мандатът на делегатите е със срок от 18 месеца, през които те имат различни задължения на национално и международно ниво, като работата им е насочена главно към младежките политики и актуалните за българската младеж теми и предизвикателства.

Можете да кандидатствате или да номинирате подходящ за позицията млад човек на http://bgyouthdelegate.org/apply-now-2022/ до 23:59 ч. на 18.04.2022 г.

Последвайте канала на

Калина Христова
556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини