Парламентът обсъжда Закона за пощенските услуги

  • 17 март 2022 07:33

  • 529
  • 3
Парламентът обсъжда Закона за пощенските услуги
© Bulphoto/архив

Работата на парламента ще започне с първо четене на промени в Закона за пощенските услуги. Депутатите ще изслушат управителя на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев относно реформите за отпускане, изплащане, ремонт и контрол при предоставянето на помощни средства и приспособления за нуждите на хората с увреждания.

С промените в Закона за пощенските услуги влиза в сила приетата с решение на Народното събрание структура на Министерски съвет, която предвижда преминаването на „Български пощи“ ЕАД към  заместник министър-председателя по ефективно управление.

Целта е превръщането на пощенските услуги и клонове в центрове за комплексно административно обслужване.

Депутатите ще гласуват и промени в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража като се създават алинеи, предвиждащи обвиняемите и подсъдимите с мярка за неотклонение „задържане под стража“ да се конвоират на територията на страната, когато по изключителни причини от личен и семеен характер това е постановено от орган на съдебната власт.

Конвоирането ще се извършва от Главна дирекция „Охрана“. Промяната е заради изпълнение на решение на Европейския съд по правата на човека по делото „Вецев срещу България“. По него нашата страна беше осъдена да плати 1500 евро на Валтер Вецев поради липсата на процедура, с която да бъде пуснат на погребението на брат си.

С него е прието от съда, че е нарушен чл. 8 от правото на зачитане на личния и семейния живот от конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
529 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДАСКАЛ

2022.03.17 | 17:20

3
КАКЪВ ЙОСИФ ХЕРБС, КАКВИ ЕВНУСИ ЖУРНАЛИСТИ?! ТИЯ МОГАТ ЛИ ДА ТИ СВАЛЯТ ЦИПА И ДА ТИ ВЗЕМАТ ИНТЕРВЮ МЕЖДУ ПРЕДНИТЕ И ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ НА КОЛЕНЕ? :)
????

2022.03.17 | 09:15

2
А,СЪДЕБНАТА РЕФОРМА,КОГА?????????????????????????????????????
ДА ДА

2022.03.17 | 08:00

1
ПОЩИТЕ ПРОПАДНАХА КАТО МЪДО В СКЪСАНИ ГАЩИ !

Добави коментар

Водещи новини