Водещите новини! НАТО: оръжейните доставки за Украйна продължават; Кьовеши и Кирил Петков имат еднакви приоритети (и още…)

  • 16 март 2022 19:19

  • 1485
  • 6
Водещите новини! НАТО: оръжейните доставки за Украйна продължават; Кьовеши и Кирил Петков имат еднакви приоритети (и още…)
©

*** Водещите вечерни новини на 16 март ***

 

На извънредна среща на НАТО министрите на отбраната обсъдиха нови стратегии за отблъскване на руските войски. Представителите заявиха, че ще продължат доставките на оръжия в Украйна дори това да се превърне в причина за още руски атаки, пише Нова телевизия.

На срещата стана ясно и че НАТО планира изпращането на допълнителни войски и противоракетна отбрана, които да скрепят сигурността по източния фланг.

НАТО обяви, че оръжейните доставки за Украйна ще продължат

***

Швейцария не е неутрална. 

Швейцария замразява активите на руски олигарси

***

Норвежката държавна компания за добив на течни горива Equinor и правителството в Осло сключиха споразумение за увеличаване на добива на газ през тази година, за да се удовлетвори търсенето на синьо гориво в Европейския съюз, заявиха от фирмата.

Споразумението предвижда увеличаване на добива на газ в находищата "Трол", "Осеберг" и "Хайдрун" (в Северно море). Договореността ще позволи на компанията да добие допълнително 1 милиарда кубични метра газ до 30 септември в "Трол" и "Осеберг", а в "Хайдрун" с 44 милиона кубични метра до края на тази година.

Норвегия увеличава добива на газ, за да помогне на Европа

***

Успехите на един човек се залагат в неговия живот. Тоест? 60-70 години. Средно. 

Успехите на една държава се залагат във векове.

Дори Путин трябва да разбира, че сам закопа Русия

***

Съветникът на Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан разговаря днес със секретаря на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев. Това бе  първият официален контакт на високо равнище между САЩ и Русия след началото на руското нашествие в Украйна

Първи контакт на високо ниво между Вашингтон и Москва след нашествието в Украйна

***

Благодаря на премиера Кирил Петков за поканата. Ние с него споделяме едни и същи приоритети, говорим на един и същ език. Ако няма разкриване на измамите, няма да успеем да преборим организираната престъпност. Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши даде пресконференция пред българските медии в рамките на двудневната си визита у нас, предаде репортер на Novini.bg.

Лаура Кьовеши: С премиера Кирил Петков споделяме едни и същи приоритети

***

След проверка на проекта за изграждане на Национална детска болница МВР дава на прокуратурата двама бивши министри на здравеопазването и директор на държавна компания.

МВР дава на прокуратурата двама бивши здравни министри и директор на държавна компания

***

ГЕРБ саботира сделката за изкупуване на зърно от държавата, обяви земеделският министър

***

Трагичен инцидент на жп гара Петрич. Влакът, заминаващ в 13,45 ч за гара Генерал Тодоров, е прегазил мъж в междурелсието на втори коловоз.

Влак прегази мъж в Петрич

***

Врачанин получи от съда наказание от три месеца "лишаване от свобода" при първоначално общ режим на изтърпяване заради нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие на жена, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Врачанин влиза в затвора за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие

***

Да се върнем на руската война в Украйна:

Днес пред главния вход на Съвета на Европа руското знаме беше свалено от пилона. 

Решението бе прието днес от Комитета на външните министри (колективния орган на управление на Съвета на Европа) във връзка с нарушения на членове от Устава на Съвета на Европа, задължаващи държавите–членки на организацията да спазват правата на човека и гражданите и забраняващи намеса във вътрешните работи на други страни.

Изключиха Русия от Съвета на Европа

***

Отвратително погазване на всичко морално и човешко…

Руски войници застреляха 10 души в Чернигов, докато чакат на опашка за хляб

***

Сладка ирония

САЩ изпраща руско оръжие на Украйна

***

Речта на украинския президент беше изключително емоционална и посрещната с аплодисменти от всички – за пръв път от незапомнено време конгресмените и от ДВЕТЕ партии реагираха с еднакъв ентусиазъм – ставайки на крака, аплодирайки речта на Зеленски. 

Зеленски към американския Конгрес: Когато мислите за Украйна, си спомнете за 11 септември

***

Военният министър отговори кой ще пази българското небе

***

Някой знае ли какво пие Путин…?

Руският президент: Борим се за суверенитета на нашата родина

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1485 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.03.16 | 22:25

6
Другаря Путин като освободи Украйна от американските и немски терористи, ще дойде и тук да ни освободи и нас. Братушките са най-великиа брацки народ и световна сила. Вечна дружба СССР - БКП.

2022.03.16 | 20:41

5
Какви приоротети бе Киро ! Тиквата на свобода ,Каскета не можете да го пипнете , целата шайка ги боли дедовия .... ти за приоритети ми говориш ! Боклук !

2022.03.16 | 20:36

4
Киро е почти толкова гнусен колкото и Тиквата !
KKK

2022.03.16 | 19:44

1
ВЗИМАЙ ТИКВАТА ЗА ПАНДИЗА !
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.03.16 | 20:12

3
Със мантри не става червен парцал! Искма се доказателства, ако ще ходи нпкой в затвора! В затвора е Пешо Сумсиста, който го тикнаха там точно, когато го гласяха за младежкото БСП :)
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.03.16 | 20:11

2
А схемите на Кирчо и Кокорчо и крадливото им правителство дфали ще бъде разследвано?! А Дано! :)

Добави коментар

Водещи новини