Проф. Станчев: Яловата политика на ЕС и американците ги прави обективно съюзници на Путин

  • 14 март 2022 07:46

  • 886
  • 4
Проф. Станчев: Яловата политика на ЕС и американците ги прави обективно съюзници на Путин
© Кадър - Нова телевизия

Купетата на влаковете са препълнени от бягащи хора. Спяхме вкъщи в коридора. В метрото имаше лекари и медицински сестри, там седяха предимно майки с деца. Имах впечатление, че взривовете бяха в коридора ми, цялото небе беше червено. До военното училище имаше един блок, сринаха го до земята, а вътре имаше спящи хора. 10 дни чакахме и се надявахме, че ще спре тази "лудория". Най-страшно беше първия ден. Жена ми ме успокои. Първия ден, втроия ден започнаха ракети, самолети.Това разказа по Нова тв проф. Михаил Станчев, който е дипломат и преподвател в университета в Харков.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13599

Той вече е в България. Първите дни въобще се отказали да ходят някъде, защото 18-22 хиляди напускали Харков на ден. В едно купе се събирали 15 души. 

Той напуснал със спортен екип и обувки, купени от България през 1989 г. за 9 лева. Това са най-хубавите обувки, добяви професорът. Той и жена му тръгнали за Одеса, на самата молдовска граница нямало навалица.

Путин изчака 23 февруари и след тържествен концерт, който свърши в 12 през нощта, в 3 часа направи обръщение към нацията, а в 4 часа нападна Украйна, обясни професорът. 

400 блока в Харков са унищожени и хората в тях не може да  живеят, каза още той. Това, което го разплаквало били стотиците деца, които се крият в метрото.

Зеленски предупреди, че ако не бъде затворено небето над Украйна, руските ракети ще започнат да падат на територията на НАТО

Яловата политика на ЕС и американците ги прави обективно съюзници на Путин. Най-циничното е, че бомбардират най-руските области в Укрйна, смята проф. Станчев.

Той още през 2016 г. казал, че с Путин не може да се преговаря. С руснаците можеш да пиеш водка, но не можеш да преговаряш, обясни проф. Станчев. Надяваме се, че Украйна ще издържи и това е началото на нова история, каза още той. 

Жена ми е рускиня, роднините й живеят в далечния изток. Моите племенници живеят в Санкт Петербург. Обадиха ми се и ми казаха: "Чичо Мишо, извинявай! Ние не сме виновни за това, което става. Путин е полудял".

Соня Мартинюк, журналист, разказа, че дъщеря й, която е и българска и украинска гражданка, за да я запишат в училище, искали бележка за взети изпити. Децата, които били само с украинско гражданство нямали такъв проблем. 

Последвайте канала на

Калина Христова
886 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
МАХНО

2022.03.14 | 09:00

1
ГУЙ ЗА ПУТКИН !

2022.03.14 | 09:07

4
ИЗВАДИ ГО ОТ ХЪЗА СИ И МУ ГО ДАЙ
Roko

2022.03.14 | 09:07

3
Жената на Володемир зЕлеВски го буди: - Путин те търси. - По кой телефон?..... - Какъв телефон бе, на вратата е ..... МУ-ХА-ХА...

2022.03.14 | 09:05

2
За краваря два гуя.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини