БЧК изпрати осем камиона с помощи за Украйна

  • 06 март 2022 17:24

  • 595
  • 1
БЧК изпрати осем камиона с помощи за Украйна
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Днес от Централата на Българския Червен кръст (БЧК) заминават още два камиона с хуманитарна помощ за пострадалите от конфликта в Украйна, съобщават от пресцентъра на БЧК.

Така, благодарение на изключителната солидарност на хиляди граждани и на отзивчивостта на корпоративния сектор, БЧК е изпратил вече осем камиона с най-необходимото за нуждите на пострадалото население от конфликта в Украйна.

България изпраща хуманитарна помощ с лекарствени продукти и медицински консумативи за Украйна

Хуманитарната помощ включва топли дрехи, завивки, зимни обувки, спално бельо, хигиенни материали, медикаменти, превързочни материали и ще бъде предоставена на нуждаещите се от Украинския Червен кръст.

Само за пет дни в благотворителната сметка на БЧК са постъпили повече от 1 500 000 лв. за пострадалите от конфликта в Украйна, информират от организацията и благодарят за съпричастността и на всички, които предоставят финансови средства.

Националната кампания продължава.

Доброволците и служителите на БЧК приемат дарения и ги обработват всеки ден от 8:30 до 17:00 ч., включително и в събота и неделя, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
595 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛИЦЕМЕРИ

2022.03.06 | 17:36

1
Откраднахте ги от българския гладен пенсионер да хратутите блядовете.Няма проблеми,болниците ще оскубят българските пенсионери да си върнат парите,а бе бежанци ама на мене по ми е мил българския народ,а е първо на него да помогнем и да му направим безплатни болници, па после на всякви други,не българските пенсионери,безработни и работещи бедни на минимална заплата да умират в мизерия а ние да храним бежанци.ЛИЦЕМЕРИ.

Добави коментар

Водещи новини