Части от армията ще проведат полеви подготовки и занятия на полигон "Корен" и учебен център "Николаево"

  • 04 март 2022 18:37

  • 7161
  • 4
Части от армията ще проведат полеви подготовки и занятия на полигон "Корен" и учебен център "Николаево"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Планирана полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) от състава на 2-а механизирана бригада, 3-о Бригадно командване и 101-и алпийски полк ще се проведе от 6 до 18 март 2022 г. на учебен полигон „Корен“. Бойните стрелби ще се изпълняват със зенитни установки ЗУ-23-2. Ръководител на полевата подготовка е полковник Спасимир Чепишев от командването на Сухопътните войски, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13374

За участие в полевата подготовка ще се извърши придвижване на личен състав и техника по републиканската пътна инфраструктура на страната и с железопътен транспорт, както следва: На 5 и 6 март транспортирането на личен състав и техника ще се извърши с железопътен транспорт от Плевен до Хасково. След разтоварване на ж.п. гара Книжовник техниката и личният състав ще се придвижат до полигон „Корен“ на собствен ход. На 6 март от Стара Загора до полигон „Корен“ и на 12 март след приключване на етап от подготовката, военнослужещи и военна техника ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура обратно до Стара Загора. 

МО: Придвижването на машини "Брадли" и военнослужещи е заради учение на полигона „Ново село"

Планирана полева подготовка с бойни стрелби ще има и на формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) от 4-и и 29-и механизирани батальони от състава на Единния център за начална подготовка ще се проведе от 7 до 11 март 2022 г. на учебен център „Николаево“. Бойните стрелби ще се изпълняват със зенитни установки ЗУ-23-2. Общ отговорник за провеждане и осигуряване на полевата подготовка и бойните стрелби е командирът на 4-и механизиран батальон подполковник Калоян Стоянов, а ръководител - капитан Георги Георгиев, командир на взвод в 4-и механизиран батальон.

За участие в полевата подготовка ще се извърши придвижване на личен състав и техника по националната пътна инфраструктура на 7 и 8 март 2022 г. по маршрут Шумен - Плевен - учебен център „Николаево“ и на 11 мат 2022 г. по обратен маршрут от учебен център „Николаево“ към Плевен и Шумен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7161 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Радев, БСП и Възраждане

2022.03.04 | 21:29

4
са Троянският кон на Варварите в България.
Варварска русия се

2022.03.04 | 21:02

3
"харесвана" само от платените от нея Тролове.
ОЦЪКЛЕНИ УМЪРТФЕННИ БАНКЯНСКИ ВНУЦи копанари

2022.03.04 | 18:55

2
Банкянското Г.О.В.Е.Д.О и то там ..! пр.озз като Г.Ъ.З ама там Г.о.в.е.до.то миризлифооо кухо,турило една фуражка тип горила латино , смъкнало си гащите накафевени, клекнало зад а.н.аЛ .н.и.я разпран отвор на джуджака ХУ.ЙЛльО ПУСИН.... и се Облизва!! а прооззз ,, п р о зззз, прОООЗЗЗ, ПРооЗЗЗЗЗ ви казвам Хораааааа, про ззз като Г.. Ъ.З мици фаЙКИ осмърдени на киселио зиелие, у мрели вътре та и МОООРРР!!!!
БАНКЯНСКИ КОПАНАР.> ГОВЕДо

2022.03.04 | 18:55

1
hahahhahahah RADO Pu SITO shas e BIi SYS SABQ sreshtu RUSKAAT IZ MET HAHAHAHAA

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини