Молитва за траен мир, здраве и благоденствие на българския народ бе отправена на тържествена церемония за 3 март в Сливен

  • 03 март 2022 15:03

  • 518
  • 2
Молитва за траен мир, здраве и благоденствие на българския народ бе отправена на тържествена церемония за 3 март в Сливен
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Молитва за траен мир, здраве и благоденствие на българския народ бе отправена на тържествена церемония за националния празник 3 март в Сливен. Служението бе извършено от предстоятеля на катедралния храм „Свети Димитър" отец Евгений Янакиев на централния площад, пред паметника на Хаджи Димитър.

Ритуалът протече с военни почести и приемане на строя. Под звуците на химна бе издигнат националният флаг. Венци и цветя бяха поднесени от областния управител Веселин Вълчев, зам. кмета Румен Иванов, от народния представител Татяна Султанова, от името на депутати, културни институции, политически партии, училища, сдружения и съюзи, граждани. На площада бяха дошли млади родители, които заедно с децата си поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър, предаде БТА.

„Нека днес си спомним и с дълбок поклон и признателност да покажем, че саможертвата на хиляди знайни и незнайни воини си е струвала. Вярвам, че заедно можем да работим в името на националната кауза, общото благо и бъдещето на децата ни в една свободна европейска страна, за каквато жадуваха дедите ни. Да живее България!", написа на официалната си страница по повод Трети март кметът Стефан Радев.

Празничният ден ще завърши с фойерверки от Хамам баир.

Събитието се организира от община Сливен, Сливенската митрополия и Военно формирование 22 220.

Йорданка Фандъкова честити националния празник на България 3 март

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
518 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Каръдайь

2022.03.03 | 15:53

2
в сливен са само наши къв български народ
BLADE RUNNER

2022.03.03 | 15:45

1
ОТ 1991 ГОДИНА ПРАЗНУВАТЕ 3 МАРТ 1953 ГОДИНА МРЪСНИ И З Р О Д И ! НА ЯРМА, ЩЕ ВИ СМЕЛЯ! ЖИВИ! И ВАНГА МАЙ МУНАТА НЕМА ДА ВИ СПАСИ!

Добави коментар

Водещи новини