Заловиха два от помиярите, нахапали възрастния мъж в София

  • 14 юни 2012 14:39

  • 849
  • 0
Заловиха два от помиярите, нахапали възрастния мъж в София
©

Заловени са две от кучетата, нахапали възрастния мъж в парк "Гео Милев", информира БНР.

Останалите се издирват от два екипа на "Екоравновесие".

Днес общинският съвет отхвърли предложението на съветника от ВМРО Ангел Джамбазки в дневния ред на всяко заседание първа точка да бъде за бездомните кучета.

До три месеца в София ще бъде изграден приют за хиляда кучета, обеща кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

"Това чувствително ще даде резултат след построяването на приюта. Имам уверение от министър Мирослав Найденов, предложение за промени в законодателството, че ще бъде внесено в Народното събрание. Искрено се надявам, защото е необходимо и национална програма за справяне с този проблем", добави столичният кмет.

Според опозицията, администрацията е безсилна в борбата си срещу бездомните кучета в София.

"Политиката на общината за борбата с бездомните кучета е катастрофа и пълен провал. И това го доказа с поредния изяден жив човек в града", каза пък от своя страна Ангел Джамбазки.

"Докато ние тука се занимаваме с всякакви сладникави неща, хората навън ги ядат кучета. Да се задължи Комисията по бюджет и финанси на Столична община да направи пълен преглед на бюджета и да намери необходимите средства за построяване на достатъчен брой приюти в ударен срок за прибиране на всички десет хиляди кучета", коментира и Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

"Това да се прибират те вечерно време по софийските квартали на прибежки е достатъчна причина институцията, общинският съвет и кметът да се самосезират и да свършат някаква работа. Единствено, когато има умрял и нахапан до смърт човек, тогава ние ще слушаме някакви словоизлияния на тема колко пресконференции е дало "Екоравновесие". Това не върши работа, това е провал на управлението", заяви Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Последвайте канала на

Десислава Станева
849 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини