Помните ли: „България ще бъде изцяло купена от Русия“?

  • 23 февруари 2022 17:39

  • 5577
  • 0
Помните ли: „България ще бъде изцяло купена от Русия“?
© Pixabay/Novini.bg

Не помните…? 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

Да ви припомня тогава:

„Депутатът Пьотр Толстой от управляващата „Единна Русия“ беше попитан по българска телевизия дали страната му ще продължи с благосклонната си политика към България, ако партията му спечели провелите се в неделя избори (18 септември).

„Разбира се“, каза Толстой и допълни, „Ние просто ще я изкупим цялата. Половината от крайбрежието ѝ вече сме го купили“. Депутатът каза още, че ЕС трябва да спре да се разширява за сметка на държави в „зоната на национален интерес на Русия“.

Изказване на руски депутат шокира цяла България

Да отворим ли дума за „Росенец“, че е като разграден двор и е държава в държавата? Или по-точно „порта“ в държавата. Порта към ЕС. 

Хайде да не отваряме, че много ще замирише на мръсен лук… а оттам и на неплатени данъци, а оттам ще се наложи да си зададем въпроси за това ние идиоти ли сме? 

Stanislav Belovski

...

Но да се върнем към „шегата“, че ще купуват България. 

В двете измислени „републики“ Донецк и Луганск живеят около 800 000 жители с руски паспорти. 

Преди три години руският посланик говореше за 300 000 руснаци, притежаващи имоти у нас, но това е цифра, която сериозно се разминава с информацията на Генералното консулство на Русия в България през 2016 г., когато се говори за 500 000. 

Усещате ли накъде отивам с това?

Донецк и Луганск са богати райони – богати на залежи и природни богатства. България пък е врата към ЕС. А и би могла да бъде чудесен пример „за назидание“. Това е друг вид „богатство“. 

Не всички руснаци, които имат имоти в България, живеят в България. Поне не го правят едновременно. Но, ако решат, могат, нали? 

Вижте, не говоря за руснаците, които са се спасили в България от режима, говоря за „инвеститорите“ и икономическите окупатори. Те са готови във всеки един момент да изпълнят повелята. Каквато и да е тя. Каквото им се каже. 

Дали могат да откъснат парче от България? Не, разбира се. Но защо? Защото сме част от ЕС и НАТО. Какво правят про-руските копейкини? Бутат към протести срещу НАТО и ЕС. Изпълняват си тяхната част от плана. Дали ще им се получи? Надявам се, не, никога. Но заплахата си виси, а посланията са отправени: 1. агентите им работят, 2. независимостта се зачита САМО докато си верен на Кремъл, 3. Русия е навсякъде, където има руснаци, 4. щом е на Русия, Русия може да си го поиска за нея си. 

Втората част от цитата, с който започнахме, е: „Депутатът каза още, че ЕС трябва да спре да се разширява за сметка на държави в „зоната на национален интерес на Русия“.

Те си вярват, че са в ролята на главатар, който казва кой какво може и не може да прави. 

Ако им се радвате именно затова, тогава спрете да използвате нищо незначещи за вас думи, като „право“, „международно право“ и „справедливост“. 

ЕС и САЩ… но най-вече ЕС си въобразява, че с тези може да се преговаря. Смехотворно. За тях договорите не струват пукната пара, те не държат на думата си и са готови да пренапишат историята, за да оправдаят кръвожадната си алчност към други народи. Назидателно и за наказание проповядват, че азбуката е македонска или славянска, никога – българска. През 2017 г. друг „герой“ на „Единна Русия“ – депутатът и бивш шахматист Анатолий Карпов – каза, че кирилицата е дошла в Русия от Византия. Каза го пред bTV, докато беше в България. Наглост до чудовищни размери. Наглост, наглост, наглост! Съветска, блядска наглост. 

А в България има индивиди, които си позволяват да ни тикат към прегръдката на това блато, че и да махат пръст, че трябвало да сме им благодарни за „освобожденията“. 

По време на турското робство българите са можели да имат частна собственост, дюкяни, да пътуват извън империята, да се образоват, да напускат и да се прибират, когато си поискат. По време на руското робство нищо от това не е било разрешено. 

А освободителите не искат тонове злато за „освобождението“, за това си има друго име: „наемници“. А на Шипка пък, да ви кажа, имперските войни, които са се сражавали за българската свобода, са били предимно украинци, а не руснаци. Ако желаете да сте благодарни на някого, сменете адреса. 

Тридесет и пети Брянски и тридесет и шести Орловски полкове, макар и да са били от състава на Руската императорска армия, са съставени основно от украинци. Те са част от девета пехотна дивизия – гарнизон в Полтавска губерния, Украйна. Та, за да сме честни спрямо историята, народът, който е проливал кръвта си за българската свобода на Шипка, в битката при Свищов и в битката при Търново, май-май е… предимно от Украйна. 

Все още ме дразни, когато по официални събития и чествания на героичните битки за Освобождението, разни официални лица – по навик от времето на СССРското робство – започват с благодарностите ПЪРВО към руския народ, после мимоходом споменават финландците и другите, а ЧАК НАКРАЯ слагат с половин уста и българските опълченци – все едно българските герои са били някаква аматьорска група самодейци, излезли на разходка. 

Помните ли и лъжата, че Левски е бил придружен само от няколко заптиета, а никой не отишъл да го освободи? Да, казах „лъжата“. Това е част от руската пропаганда, с която да ни втълпят, че сме жалки, че сме нация от предатели, които сами нищо не могат да направят. Левски е бил придружен от конвой, а след арабаконашкия обир всички военни части на империята са били нащрек. 

Захари Стоянов: „Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя“;

Стефан Стамболов: „Като разбрахме, че Русия иска да ни унищожи, да завземе земята ни, да погълне народността ни, да се намести в къщите ни, ние се сепнахме, събрахме силите си и се започна една страшна и непримирима дипломатическа война между нас и Русия“.

Георги Раковски: „Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство и какви мъки чакат тия, които се излъжат да влязат в нейните железни нокти“.

Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Георги Раковски – и тримата не са умрели от естествена смърт. 

Вижте ги тук, във видеото – наредени като ученици пред даскала. Сергей Наришкин, известен с анти-Западните си речи и пламенни послания срещу гнилия Запад…

 

… хъката-мъката, мрънка пред господаря, когато трябва да каже дали препоръчва да се признаят сепаратистките републики в Донецк и Луганск. 

Путин му се сопва: „Говори направо“, подтиква го, а онзи насреща му изглежда на*кан. 

И накрая, за подигравка на всички, заявява, че да, съветва да се приемат в състава на руската федерация. 

Путин подигравателно му казва, че такова нещо не се обсъжда в момента (избързваш, избързваш, другарю…), а че се обсъжда само независимостта им. Онзи се поправя набързо. И накрая Путин, като на недобър ученик, скалъпил все пак урока на две на три, му казва: „Благодаря, моля, седнете си“.

Жалка работа. „Политици“, „държавни мъже“, „страшни държавни мъже“… няма толкова кавички на света, колкото трябва да им се сложат. 

Но такива, като тях, иначе много смели пред слугите от задунайската губерния, се пъчат, че щели да купят България. 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
5577 0

Свързани новини

Водещи новини