Възстановяват склона на плажа на "Алепу", но подпорната стена остава – ще го крепи

  • 11 февруари 2022 14:25

  • 1425
  • 1
Възстановяват склона на плажа на "Алепу", но подпорната стена остава – ще го крепи
© Булфото (архив)

Премиерът го е грижа за природата на България, има политическата воля да защити нейния интерес. Има и институции, които работят в тази насока. Това заяви пред журналисти Мирослава Петрова от "Продължаваме промяната" (ПП) във връзка с незаконния строеж на плаж "Алепу".

,,В момента сме пред възлагане на задание за проектиране на възстановяване на грозния белег, който нанесе незаконното строителство върху така емблематичния имот на местността "Алепу". Проектът за възстановяване ще подлежи на одобрение от МОСВ, след това ДНСК издава заповед, която на база инвестиционните проекти да окаже на собственика на терена да подходи към неговото възстановяване с негови сили и средства. Ако той не го направи, тогава държавата влиза в своите законови правомощия и го прави, след което си търси средствата обратно от собственика'', разясни Петрова.

ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в Алепу е нищожно

По думите ѝ склонът на плажа ще бъде възстановен в първоначалния му вид.

Склонът на плажа ще бъде възстановен. Единственото законно нещо, което е там всъщност, е въпросната подпорна стена. Заданието тръгва в посока запазване на укрепителното съоръжение, така че да подпре склона. Целта е да се възстанови склонът, както го помним всички, допълни народният представител от ПП.

На въпрос в какъв срок ще приключат възстановителните дейности Петрова не се ангажира с определена дата, но увери, че "с тази политическа воля и при работещи институции това ще стане максимално бързо".

Последвайте канала на

Владимир Василев
1425 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.11 | 16:18

1
Ни хотелчето ще си остане, нали? Нещо не разбрах?

Добави коментар

Водещи новини