Водещите новини! Призовават Кирил Петков и Лена Бориславова в прокуратурата; още американски командоси в Полша (и още…)

  • 07 февруари 2022 18:51

  • 2934
  • 2
Водещите новини! Призовават Кирил Петков и Лена Бориславова в прокуратурата; още американски командоси в Полша (и още…)
© Булфото (архив)

*** Водещите вечерни новини на 7 февруари ***

 

След срещата с главния прокурор, министър-председателят Кирил Петков и Лена Бориславова, началник на политическия му кабинет, ще бъдат привикани официално от прокуратурата. 

„По време на срещата министър-председателят е посочил имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност. От своя страна главният прокурор е разяснил, че съгласно Конституцията и законите на страната, разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления следва незабавно да уведомят прокуратурата. Иван Гешев е изразил увереност, че ПРБ стриктно изпълнява и ще продължи да изпълнява законовите си правомощия, независимо от статута на проверяваните лица“.

Кирил Петков и Лена Бориславова ще бъдат призовани в прокуратурата

***

„С удоволствие приемам поканата. Поканен съм на разпит, за да оповестя информации, които са публично известни, с които той би се радвал допълнително да се запознае", обясни той.

Ето и въпросите, които министър-председателят ще зададе на главния прокурор:

Какви действия е направила прокуратурата по казуса с Мата Хари, след като Бойко Борисов заяви, че знае коя е авторката на снимките от неговата спалня – направено ли е разследване дали тя е внесла кюлчетата там или те са били в чекмеджето на тогавашния премиер?

След санкциите по „Магнитски“ и обвиненията срещу Васил Божков, има ли допълнителни разследвания и срещу останалите оповестени от САЩ – Делян Пеевски, Александър Манолев, Илко Желязков?

Има ли директна връзка между заема на „Булгартабак“ в ББР и факта, че Пеевски е бил акционер в холдинга?

ОЩЕ ТУК ↓↓↓↓

Премиерът ще пита Гешев за Пеевски и коя е „Мата Хари“

***

В рамките на визитата българският премиер ще проведе среща на четири очи с министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, след което се предвижда пленарно заседание на двете официални делегации. В Белград премиерът Кирил Петков ще бъде приет от сръбския президент Александър Вучич и ще се срещне също така с председателя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич.

Кирил Петков отива в Сърбия

***

„Последиците от пандемията от COVID-19 ще продължат да се усещат още десетилетия, особено сред по-уязвимите групи. Колкото по-дълго се проточва [пандемията], толкова по-сериозни ще бъдат последствията“, обясни Гебрейесус днес по време на пресконференция.

По думите му "опустошителните последствия" ще надхвърлят границите на самото заболяване и ще допринесат за още по-дълбоко икономическо, социално и здравно неравенство по света, информира 20minutos.

Шефът на СЗО: Последствията от COVID-19 ще ги усещаме още десетилетия

***

„…починалият отишъл на стрелбищния комплекс и заявил желание да стреля. След като бил вписан в регистрите, той си закупил три броя патрони, взел пистолета, който му предоставили, и пред очите на служителя се самопрострелял. Починал е на място. 68-годишният мъж и друг път е посещавал стрелбището като това не бил първия път, в който стреля“.

Мъж се самоуби на стрелбище във Варна

***

Има и начин хората да се самоубиват бавно и без да го знаят…

Министерството на здравеопазването сезира органите на МВР във връзка с получена в Министерството на здравеопазването информация за употреба на „дезинфектант с хлорен диоксид“ като средство за унищожаване на „всички вируси и патогени“ и „с цел лечение на различни по характер заболявания“, в т.ч. и COVID-19, предупреждават от ведомството.

МЗ: Не пийте дезинфектант с хлорен диоксид срещу COVID-19!

***

В последните дни пазаруващите са скандализирани от шоковото поскъпване на краставиците, които в търговската мрежа се търгуват на цени, по-високи от тези на месото. 

Секторът е на ръба на пропастта. Много от колегите не работят. По-силен вятър и ще бутне и останалите, които работим, сподели за БНР оранжерийният производител Веселин Велев от Куртово Конаре.

Краставиците по-скъпи от месото

***

Още едно преимущество на вятърните генератори…

За няколко часа в Белгия цената на тока стана отрицателна, съобщиха местни медии.

Явлението се дължи на преминалата през страната в последните дни буря и силния вятър, който тя донесе.

В неделя токът в страната е бил безплатен заради свърхпроизводството от вятърните генератори в Северно море и по крайбрежието.

За девет часа цената на тока на борсата на едро е била отрицателна в нощта на събота срещу неделя.

Силен вятър направи тока в Белгия безплатен

***

„Огромно количество хашиш с лика на руския президент Владимир Путин плени либийската полиция", предаде израелското издание "Вести".

Според данни на цитираната медия жител на източния град Ел Мардж по време на разходка по брега на Средиземно море е открил наркотика в събота.

„След получен сигнал патрул пристигна на място. Бяха иззети 233 плочки хашиш, върху които имаше портрети на лидера на Руската федерация Владимир Путин. Разследването продължава", допълни изданието, което се позова на местните сили за сигурност.

Хашиш с лика на Владимир Путин хванаха в Либия

***

НАТО ще увеличи военното си присъствие в Полша, Литва, Латвия и Естония, ако Русия остави своите части в Беларус и след планираните там военни учения, заяви председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер.

НАТО праща военни в Полша, Литва, Латвия и Естония, ако Русия остави частите си в Беларус

***

Поредната група командоси от 82-а въздушнодесантна дивизия на САЩ пристигнаха днес сутринта в южния полски град Жешув, съобщи министерството на отбраната на Полша, цитирано от ПАП.

На 2 февруари Пентагонът обяви, че ще подсили източния фланг на НАТО, като прехвърли американски войници в Германия, Полша и Румъния. Предвидено е около 1700 военнослужещи от въоръжените сили на САЩ да бъдат дислоцирани в Югоизточна Полша.

Нова група американски командоси пристигна в Полша

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2934 2

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2022.02.07 | 21:02

2
Простото Киро е ясен - прикрит олигофрен. Мен ме кефи Лена Мустака - хитра палава и еблива. Знам го от приятел. Обича да духа за пари!
ЕЛЕКТPА

2022.02.07 | 20:01

1
Браво на Киретата,откраднаха няколко десетки милиона, само за 3 секунди. И това ако не е за рекордите на Гинес, здраве да е. Там ще се запишат двата рекорда, за Киро простото най бързия крадец в света и, че сме най дебилния народ на света, след като сме си избрали да ни управлява, най бързия крадец на галактиката...

Добави коментар

Водещи новини