Десетки колабираха заради жегите днес

  • 12 юни 2012 20:45

  • 1220
  • 0
Десетки колабираха заради жегите днес
©

Десетина души са припаднали на обществени места днес в Пловдив.

Температурата на въздуха в областния център днес достигна 31 градуса, а на места в региона и повече.

Хората, на които им е прилошало, са възрастни. При някои от тях има счупвания и натъртвания. До 17.00 часа има около 50 сигнала, при които са се отзовали линейки. В Пловдив дежурят седем линейки.

Увеличение на пациентите, преминали за лечение през Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград, е отчетено от началото на седмицата заради високите температури. За последните четири дни е регистриран един топлинен удар и девет случая на колабирали граждани. От събота до момента лекарите от Спешния център в Благоевград са обслужили общо 280 пациента.

Жълт код за опасност от високи температури е обявен за 19 области в страната за утре. Това са: Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч.

За да се предпазим от влошаване на здравето заради жегите, медиците съветват да се избягват излизания в обедните и следобедни часове, да се обличат светли и по-широки дрехи, да се избягват мазните храни и алкохола и задължително да се приемат повече течности.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини