Водещите новини! Правим промени в Закона за гражданското въздухоплаване? Полша иска за постоянно американски военни (и още…)

  • 03 февруари 2022 19:07

  • 849
  • 0
Водещите новини! Правим промени в Закона за гражданското въздухоплаване? Полша иска за постоянно американски военни (и още…)
© Pixabay

*** Водещите вечерни новини на 3 февруари ***

 

Едно от действията, които предприемаме заедно с Министерство на здравеопазването, е да изследваме материята и да решим стъпките, които ще предприемем за животоспасяване по въздух. Това заяви министърът на транспорта Николай Събев в Народното събрание.

След като изследвахме възможностите трябва да направим промени в Закона за гражданското въздухоплаване.

Предложихме на Министерски съвет създаване на авиационен оператор, който да има специфична функция.

Министър Събев: Трябва да имаме пилоти за медицинските хеликоптери, когато пристигнат

***

Ексхумацията на Миглена, починалата в Спешното отделение на врачанската болница, е показала вероятна причина за смъртта рак на белия дроб в крайна фаза, съобщиха врачански медии.

По времето, когато Миглена е докарана в Спешна помощ, дежурната лекарка е приемала жената на човека, заснел клипа. Съпругата е имала нужда от кардиологична помощ, пише "Марица".

Властите разследват и защо отказът от аутопсия е подписан от сестра ѝ Таня Иванова, а не от някой от родителите ѝ Кольо и Цветанка Сиренярски, които са живи.

Ясна е причината за смъртта на жената в Спешното отделение на врачанската болница

***

„Ковачки гори отпадъци, трови ни и взема от нашите пари“; „компаниите на Ковачки започнаха масиран внос на боклуци от Италия с цел изгаряне“ – Тези изречения са били част от повода за Ковачки да заведе дело за клевета (!!) срещу депутата от „Зелено движение“ Владислав Панев. 

За „клевета“, уважаеми читателю.

„Ковачки гори отпадъци, трови ни и взема от нашите пари“ не е клевета, отсече съдът

***

Спират плащанията за странното експо, за което българи, посетили го в Дубай, сигнализираха, че представлява отбиване на номер.

Корнелия Нинова спира всички плащания по договора с консорциум "България експо 2020"

***

„Всичко се свежда до едно нещо - г-жа Фандъкова е слаб управител и ни взима за глупаци. Нека завършат проверките на всички компетентни органи и ще говорим пак“.

Борис Бонев разкри ще става ли кандидат за кмет на София от ПП и обяви: Фандъкова ни взима за глупаци

***

26-годишна туристка, настанена в един от най-посещаваните хотели в Банско, вдигна полицията на крак със сигнал, че е изнасилена по време на масаж, съобщава Struma.com.

Масажистът, 32-годишен, я насилил минути след като започнал да прави масажа. Въпреки опитите ѝ да се отскубне, той не я пускал, докато не осъществил с нея полов акт.

Туристка в Банско подаде сигнал за изнасилване по време на масаж

***

„Бойните самолети излетяха от база в графство Оксфордшир (Централна Англия) заради приближаването на въздухоплавателни съдове с опознавателни знаци на ВВС на Руската федерация към въздушното пространство на Обединеното кралство", допълни медията.

„Въпросният инцидент е изчерпан", заявиха от военото министерство в Лондон

Това е вторият инцидент от такова естество за два дни.

Вчера Кралските ВВС прехванаха и ескортираха четири руски бомбардировача, приближаващи се към Острова.

Британските ВВС вдигнаха изтребители заради руски самолети

***

Русия вече е разположила в Беларус 30 000 войници за предстоящите съвместни военни учения

***

Полският външен министър Збигнев Рау ще лобира в САЩ предложеното увеличаване на американското военното присъствие в Полша да стане постоянно на ротационен принцип, предаде Ройтерс, като се позова на полски официален представител.

Администрацията на президента Джо Байдън обяви вчера, че идните дни ще разположи почти 3000 американски военни в Източна Европа, за да защити съюзниците от НАТО от потенциално разпространяване на насилието, ако избухне война на фона на противопоставянето на Запада с Русия по темата за Украйна.

Полша ще лобира за постоянно присъствие на американски военни на ротационен принцип

***

Командирът на подразделението на отцепниците в Източна Украйна заяви: „Ако Владимир Кличко е предприел тази крачка насериозно, а не в името на евтината и псевдопатриотична реклама, аз като защитник на ДНР го предизвиквам да се срещнем очи в очи и да се бием. Място на сблъсъка  може да е аерогарата в Донецк.

Можем да използваме всякакъв вид огнестрелно оръжие -  пистолет, автомат, снайперска пушка или каквото и да е друго. Мисля, че американските инструктори са обучили бившия спортист как се борави с тези играчки за възрастни“. 

Командир на проруските отцепници в Украйна предизвика Владимир Кличко

***

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви за смъртта на лидера на "Ислямска държава" (ИД) Абу Ибрахим ал Хашими ал Курайши, предаде Би Би Си.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на САЩ разкри подробности около военната операция на военните снощи в Сирия.

Джо Байдън обяви за смъртта на лидера на ИД

***

В ново пропагандно видео Северна Корея изглежда взема отношение относно слуховете за влошаващото се здраве, които преследват Ким Чен-ун.

Във видеото се казва, че Ким, който в определени периоди от време изчезва напълно от общественото полезрение и е отслабнал значително, "е повехнал напълно", според уебсайта за независими новини и анализи North Korea News.

На кадрите се забелязва как Ким "трудно слиза по стълбите", а репортерът Колин Звирко сподели клип от него, на който северконорейският лидер видимо накуцва.

Северна Корея пусна необичайно видео за здравословното състояние на Ким Чен-ун

***

Турция няма да зачита Съвета на Европа, ако той не зачита турските съдилища. Това заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от "Ройтерс".

Изявлението му е по повод решението за връщане на делото срещу филантропа Осман Кавала на висша съдебна инстанция.

Вчера Комитетът на министрите на Съвета на Европа реши да отнесе до Европейския съд по правата на човека въпроса дали Турция е нарушила Европейската конвенция за правата на човека, като не е освободила Кавала.

64-годишният лидер на гражданското общество и бизнесмен Осман Кавала лежи в затвора, без да е осъден, повече от четири години. Той е обвинен във финансиране на антиправителствените протести през 2013 г. и в участие в опита за преврат през 2016 г.

Турция се закани да не зачита Съвета на Европа

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини