Журналист за тpaнc модели по картини на Майстора: Пошлост, финансирана от държавата

  • 03 февруари 2022 10:56

  • 3143
  • 3
Журналист за тpaнc модели по картини на Майстора: Пошлост, финансирана от държавата
© Youtube: Mи́шо

Коментар на журналиста Виктория Георгиева по повод предвидената за 8 март изложба „Другите българки“ - транс фотосесия по картини на Владимир Димитров-Майстора.

"Транссексуални пресъздават картините на Владимир Димитров - Майстора...

Отношението към транс хората било като това към жените в XIX век, затова авторът Михаил Вучков решил да замени женските персонажи от картините на Майстора с транс жени. Тази пошлост е финансирана от Национален фонд Култура с 10 000 лева, като първоначално исканата сума била 20 000, защото били предвидени разходи за кетъринг и т.н.

Транссексуални българи позират като модели на Владимир Димитров-Майстора за 8 март

Според фонд "Култура": "Сред силните страни на проекта са: маргинална тема; иновативно изразно средство; силен медиен отзвук за изложбата по телевизия, радио, онлайн и в печатни издания..."

Тази гротеска е предвидена за 8 март. Нищо общо с картините на Майстора, от които прозира възхищение и любов към българската жена. Повтарям - жена! Картините на Майстора посвоему са израз на най-красивото обяснение в любов, което българката е получавала. В тях физическата красота се доближава до висотата на морала и ценностите на българската жена. Жена, морал, ценности...

От въпросните фотографии на Вучков, които той даже искал да се възприемат като картини, се виждат неодухотворени физиономии, омацани с тонове кит, силиконови или там каквито са грозно приличащите на маймунски задник джуки, ужасно нарисувани вежди и фалш, фалш, фалш.

Продължаваме промяната!", пише тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
3143 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.03 | 13:11

3
За това никой не ги харесва - държат да се натрапват. Обаче ако нормалните се натрапват - това било обида. Мaйнaтa uм.
БАЛГА РАШКА СВИНЯ

2022.02.03 | 13:09

2
И СЪЧУСТВИЕ?! КОГА Е БИЛО?!
даааа

2022.02.03 | 11:54

1
ТияНиВодятПодТинятаКоятоИбезТоваНиЕзаляла!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини