Ясно е какво ще стане с детето, чиято майка почина в болницата във Враца

  • 02 февруари 2022 16:57

  • 46798
  • 7
Ясно е какво ще стане с детето, чиято майка почина в болницата във Враца
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Агенцията за социално подпомагане е предприела всички действия според правомощията си за оказване на психологическа и материална подкрепа на детето, чиято майка почина на 30 януари в болница във Враца.

След консултации с най-близките му роднини, започнали още вчера, отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане" (ДСП) – Враца ще предприеме мярка на закрила съгласно Закона за закрила на детето, а именно "настаняване в семейство на близки и роднини". Детето ще продължи да се отглежда на същия адрес в обкръжението на най-близките си роднини. Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия с помощта на лелята.

След смъртта на жена във Враца: Искат свикване на спешен експертен съвет

ДСП-Враца е изпратило писмо до Центъра за обществена подкрепа в областния град за съдействие и осъществяване на кризисна интервенция с цел преодоляване на емоционалните травми и съхраняването на психическото здраве на детето, която започна днес. Момченцето и семейството му ще бъдат насочени за ползване на дългосрочна социална услуга към центъра.

Детето вече получава наследствена пенсия за другия си починал родител. Семейството е консултирано за възможността да бъде подпомогнато с помощи съгласно закона, както и по отношение на реда за учредяване на настойнически съвет.

Последвайте канала на

Владимир Василев
46798 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.02.02 | 17:12

2
Никой не казва дали е ваксинирана жената?Всичко друго се коментира,но не и това.Жената е била добре вечерта,изкъпала се е и през ноща изведнъж е започнала да се задушава.Коварен вирус!

2022.02.03 | 02:01

7
Сетрата има голяма вина, тя няма опит да определе кой е спеше с нужда за животоспасяваща помощт. . Ако е имала щеше да крещи за лекар да поеме болната. Тя си бъркала кафет. В болниците това е ужасно важно занимание , отнема времето за болните. Повсяко време се пие кафе и се пуши. Казвам го защото работех в болница като сестра- непушачка и не луда по кафето. Трябва да се сложи ред. Ако някой иска кафе със знанието на старшата сестра ще излезе, но за нейните болни се оставя друга сестра. Никаде няма такова гьотори прахосване на време както в БГ, никаде няма тива безхаберие за болните, каквото ежв БГ. Ужасно е да си болен в нашта мила родина. Заключват се стаите с ковид болни, не се отварят прозорци за чист въздух, така тия с проблеми в бял дроб загиват от “грижите на мед.специалистите, алчни и готови да убиват за пaри. Нагледала съм се и се отвратих от медицинските убииства. Пенсионирах се,,но не забравям каква мъка е да си в болница.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.02.02 | 17:45

3
Е КАК ЩЕ ТИ КАЖАТ, ЧЕ Е ВАКСИНИРАНА? ДА НЕ СИ ЛУД?
Mafia

2022.02.02 | 20:06

6
Дело за един милион би го подпомогнало.

2022.02.02 | 17:09

1
Боже,каква трагедия!Горкото дете,къса ми се сърцето и пыача!Как може такова бездушие в тази болница?

2022.02.02 | 18:22

5
Самолекуват се 6 дни, отказва им 112 линейка, някъф сеирджия губи още по-щенно време от последните минути щото е момент преди това а болницата били бездушни. Ми тоя да беше първо викал за помощ а после да снима, а защо 6 дни е имало самолечение е друг въпрос. И не е кафе а бърз антигенен тест който се иска в цял свят за всичко за съжаление. И не са 40 мин а са 6

2022.02.02 | 18:05

4
Трагедия. Хората сме се превърнали в диви животни.....

Добави коментар

Водещи новини