Грозни двойни стандарти (или как протестите бяха само за загрявка)

  • 21 януари 2022 14:31

  • 8343
  • 0
Грозни двойни стандарти (или как протестите бяха само за загрявка)
© U.S. Department of State/Getty Images/Novini.bg

Някой ще поиска ли среща с руския посланик, както искат с американския? Или за руснаците, сме свикнали, че може всичко?

Ако не сте разбрали, Русия се опитва да извива ръцете на горе-долу половината свят, като за целта използва заплахата от война. 

Те казват, че нямат намерение да нападат, но те така са казвали и трийсет и девета година за Финландия, пък…

Трупането на войски на границата е еквивалентът на точене на ножове, докато се усмихват и казват, не бе, не… няма да нападаме, не-е-е…

Това, че Костадин Костадинов и другите анти-НАТОвци използват „официалната“ реторика на Кремъл, че нямат намерение да нападат, говори или че хал хабер си нямат от международни отношения, дипломация, международна политика и – като цяло – Русия, или…

… много по-вероятното: правят се на ударени, за да подкрепят любимата Москва. 

Може би не е станало достатъчно ясно, но в последните две години на България беше даден краен срок да реши с кого да бъде – Запада или Русия. България трябва вече да е избрала и 30-годишният преход, управляван от КГБейски мутри и съветска мафия на перестройката да свършва. 

Ето какво пише Свободна Европа: „Публикации в руските социални мрежи разкриват размера и характера на военната мобилизация на Русия. Роднини на войници споделят, че войските се движат от изток на запад и се разполагат в близост до Украйна. Това показва съвместно разследване на руската служба на Радио Свободна Европа и гражданската организация Conflict Intelligence Team (CIT). 

[…]
Разследването се базира отчасти на коментари под публикации на руски войници в платформата TikTok, както и на разменени съобщения между тях и техни роднини и приятели.
[…]
Друга жена от Владивосток в Далечния изток коментира под видео, че нейният приятел е част от 155-а морска пехотна бригада и е заминал "не за обучение". Потърсена от репортер на Радио Свободна Европа тя казва, че приятелят ѝ е изпратен "към Украйна"".

Абсурдно е на фона на това, да търпим великодушно изказванията, че „провокациите“ идвали от Запада. Русия все твърди, че няма да напада, ама, видите ли, грозният, лош Запад…

Айде, ако обичате – тая съветска глупост сме я търпели десетилетия, когато се насилвахме да се правим на слепи и глухи. Или по-точно: ни насилваха. 

Протестите за маските, ваксината и сертификатите, според мен, бяха само за проверка на това доколко правителството е склонно на отстъпки, доколко се плашат, доколко, както се казва – могат „да натиснат“. Видяха, прецениха и се заемат със следващата „задача“. 

Не случайно и протестът им съвпадна с назряващото напрежение между Москва и Запада. Дестабилизацията отвътре на страна-членка на НАТО е част от хибридната война, която се води чрез проксита. За Костадинов, мисля, не е тайна, че е про-руски политик. След като се убедиха как работи тълпата, отговорът на властта и поведението на медиите, въобще – „хранителната среда“ – те са готови за следващи натиски, протести, насъскване на тълпата и манипулиране на медиите. 

С други думи: очаквайте скоро анти-НАТО протест. 

Много е важно как правителството ще отиграе всичко това, защото ескалацията на напрежение ни касае пряко. 

Фактът, че Испания и Нидерландия ще се грижат за опазване на въздушното пространство над България, говори за това, че разузнаването е индикирало опасност, а не че пилотите искат да се разходят. 

Трябва да си пълен глупак, за да смяташ, че това е „нарушаване“ на суверенитета ти, когато идва от съюзнически сили, които идват да те пазят от потенциален окупатор. 

Но наплашеният, свикнал да го учат, че е потомък на роби и вечно да благодари на „братушките“ българин, не може да се отърси от комплекса си за малоценност и желанието си да е девойка в беда, спасявана от благородния руски рицар. 

А сега – за грозните двойни стандарти:

Някаква си конгресменка – Клаудия Тени – от Републиканската партия на САЩ, се изказала, че в главата ѝ се върти, че може да иска санкции за България, ако не даде зелена светлина на Македония за ЕС. Казала го в интервю. 

Първо – каквато и да е била някога, днес Републиканската партия е смешка. Те са популистите на Америка, които се крият зад Тръмп, а последователите им се редуват да пият лекарство против паразити за овце и коне, мислейки си, че се пазят от COVID, а най-новото им „откритие“ е уринотерапията, за която ние тук се смеем на Гала. 

Те са ясни – популисти, които ще кажат всичко, за да спечелят любовта на феновете си (да ви напомнят на някой в България…?)

Но тук се изредиха един през друг да искат срещи с американския посланик, да се извинява, да разяснява! При положение, че от администрацията на Байдън категорично отговориха, че санкции няма да има и НИКОЙ не обмисля подобна глупост. Че това си е само в главата на някаква си конгресменка от Републиканската партия – партия, която, така или иначе, цели да всее раздор, за да очерни правителството и да създаде проблеми с партньорите. 

Но добре – така да бъде – чувствате нужда да се срещнете с посланик Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,, така да бъде. 

На фона на ТОВА имаме Русия, която се изцепва, че иска България, на практика, да излезе от НАТО!!!!!!

И имаме… тишина в ефира. 

Някой няма ли да поиска среща с руския посланик или за тях може?

...

Сещам се и за още един грозен двоен стандарт, но той си е само наш си - местен:

Председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова беше светкавично арестувана и затворена с мярка за неотклонение. Искаха ѝ парична гаранция от 20 000 лв. Причината? Всяване на паника.

Какво всъщност беше станало? Беше предупредила за недостиг на лекарства по време на презапасяването при първата вълна. 

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение  за „серия от изявления, будещи неоснователна тревога у гражданите, в условията на въведено извънредно положение". Обвинението е по чл. 326, ал.1 от Наказателния кодекс. 

Защото информира, че има риск от недостиг на лекарства…

От друга страна отне година и половина на прокуратурата да се самосезира за Мангъров. Година и половина и десетки хиляди мъртви българи по-късно…

Само на мен ли ми се струва „чудна“ иронията, че точно Мангъров се намърда при про-руските партии: първо АБВ, а сега – възраждане?
 

Последвайте канала на

Александър Томов
8343 0

Водещи новини