Връщат на работа уволнен от бившата шефка на "Автомагистрали“

  • 18 януари 2022 20:37

  • 4115
  • 0
Връщат на работа уволнен от бившата шефка на "Автомагистрали“
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу директора на фирмата Десислава Христова и тя беше освободена от поста. Това съобщи за bTV самият Николай Едрев, който преди месец е бил уволнен от Христова след сигнал за нередности.

Той коментира и рокадите в дружеството.

Николай Едрев е работил в „Автомагистрали“ миналата година като шеф на отдел "Процедури, обществени поръчки и контрол на договори". Той твърди, че още през 2018 г. с поръчка на Агенция „Пътна инфраструктура“ без състезание с други фирми за цена и качество и без да има капацитета за строителството, "Автомагистрали" е взела милиони левове от джоба на данъкоплатеца за изграждането на 6 участъка от „Хемус“.

Освободената шефка на „Автомагистрали“: Задкулисието се връща през задния вход

Ролята на Христова, според Едрев, е в подготовката на всичко това заедно с другите директори на дружеството. Със свои решения и подписи те предварително подбрали и договорили 8 фирми, на които да превъзложат работата.

„Има множество фирми, които не са в този кръг и разполагат с повече ресурс и капацитет от незнайно как избраните фирми по този списък. Дейността на АМ до края на 2018 г. се е състояла основно в почистване на тревички по автомагистралите и кърпенето на дупки“, съобщи Николай Едрев.

След сигнал до регионалното министерството за подписите на Христова Едрев е бил уволнен, твърди той. Освободената вчера директорка отново коментира, че с действията си е търсела начин да развие "Автомагистрали". И посочва своя версия за отстраняването ѝ - нейн сигнал за свързаност на една от фирмите със служител на Пътната агенция.

„Фирма с 10 обекта по „ин хаус“ договори е свързана с човек от ръководството на АПИ. А момента, в който сигнализирах на Гроздан Караджов за проблеми с тази фирма, бях отстранена, без дори да ме видят и погледнат в очите“, заяви по-рано днес Десислава Христова.

Засега от Министерството на регионалното развитие и благоустройството се въздържат от коментар по версиите.п

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини