Сухопътните войски в помощ на спортистите във високопланинския комплекс "Белмекен"

  • 16 януари 2022 15:37

  • 2499
  • 0
Сухопътните войски в помощ на спортистите във високопланинския комплекс "Белмекен"
© Министерство на отбраната

Военнослужещи от 110 логистичен полк – Пловдив извършиха днес, 16 януари, транспортиране и предоставяне на базата за подготовка на спортисти на Белмекен на агрегат за ток с капацитет 180 kW/h. Изпълнената логистична задача е по искане на министъра на младежта и спорта Радостин Василев и по заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, съобщават от пресцентъра на Министерствто на отбраната.

Агрегатът е разположен перманентно в 20-футов контейнер, което значително улеснява транспортирането му, извършено с контейнеровоз, базиран на автомобил Мерцедес-Бенц "Актрос". Предвидено е агрегатът да осигурява алтернативно захранване на Високопланински спортен комплекс "Белмекен" и да бъде на разположение до отпадане на съответната необходимост. Обслужването му е поверено на специалистите от базата.

С изпълнението на тази логистична задача военнослужещите от Сухопътните войски значително допринесоха за осигуряване на непрекъснат тренировъчен процес на спортистите от няколко национални отбора - на България, Норвегия, Русия и Сърбия, които се подготвят в базата на Белмекен.

Специализиран екип от Сухопътните войски унищожи невзривен боеприпас, открит в хасковско село

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини