Изпълняват исканията на работещите в затворите

  • 10 юни 2012 16:11

  • 801
  • 0
Изпълняват исканията на работещите в затворите
©

Министерството на правосъдието пое ангажимент в бюджета за догодина да бъдат заложни исканите от служителите в затворите по 30 лева на месец средства за т.нар. храноден. Това стана ясно след среща между протестиращите служители от местата за лишаване от свобода и ресорния заместник-министър Пламен Георгиев. Освен това ще се направи опит средствата да бъдат осигурени още през тази година.

От правосъдното ведомство декларираха, че са в активен диалог с МФ за осигуряване на пари аз социални плащания и специфични условия на труд, както и средства за режийните разходи на ГД "Охрана". Правосъдното министерство пое ангажимент да се зачита и извънредният труд на работещите в бранша.

Днес служители в затворите протестираха пред сградата на Министерството на правосъдието. Протестът мина под наслов "Европа и за нас". Работещите в местата за лишаване от свобода искат решаване на много натрупали се с времето проблеми. Те твърдят, че няма диалог с министъра на правосъдието и министъра на финансите, с цел предоставяне на необходимите допълнителни средства от централния бюджет за 2012 г. за финансово обезпечаване на различни дейности, както и за увеличаване на социалните плащания, които не са индексирани повече от десет години. Исканията са от социален и професионален характер, не са насочени срещу настоящото управление и нямат политически оттенък, казаха протестиращите.

Пред Министерството на правосъдието бяха служители от затворите във Враца, Стара Загора, Пловдив и София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини