190 спортисти на Белмекен бедстват без ток от понеделник

  • 13 януари 2022 14:19

  • 702
  • 3
190 спортисти на Белмекен бедстват без ток от понеделник
© gettyimages
Слушай новината

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова разкри в ефира на Дарик, че от понеделник на вископланинската база в Белмекен няма ток. Над 190 спортисти се отопляват и тренират благодарение на генератор, но няма топла вода. Подготовка в момента там водят освен гребци, боксьори, джудисти и доста чуждестранни спортисти.

"В момента се намираме на Белмекен, на истински натурална среда - без ток, без топло, без вода. Всъщност сме с топло, защото шефът на базата е осигурил парно, но, за да имаме парно и храна, няма как да имаме топла вода. Нали се сещате как се тренира в такава обстановка".

Десетки измамени българи бедстват в Швеция и не могат да се приберат

"Ние сме много хора - 190 човека от различни държави, различни спортове. Лично аз се притеснявам, че се излагаме пред чужденците. Обикновено казваме, че българските спортисти сме глезльовци, но за сметка на това, тук не сме само българи, има и чужденци. Светът развива спорта, светът обича спорта и за тях това нещо е необичайно и недопустимо, докато при нас обществеността ще каже, че не трябва да се оплакваме и да бъдем ревльовци. Но пък на мен ми е болно за това. Затова и търсим подкрепа".

Националките по бокс с лагер на Белмекен от 10 януари.

"Проблемът е от понеделник и тези, които доставят тока не взимат никакви мерки. Вече спряха да вдигат телефона. Явно за тях това е нещо нормално. Ние живеем в 21 век. Това е стряскащо, недопустимо. Снощи в 5 часа генераторът спря и ние помислихме, че идва токът. Запалването на светлините обаче се забави доста време и си помислихме, че и генераторът ще замине. Доколкото знам и той не е първа младост. Всичко е въпрос на време и той да свърши. Той работи четири дни на пълни обороти, за да може да затопли и трите хотела. Дано по-бързо дойде токът", каза Нейкова. 

Белмекен подпомага подхода на биатлонистите ни към олимпиадата в Пекин

Дарик радио и dsport се свърза и с новия управител на ВСК Белмекен Йоло Николов, който също коментира неприятната ситуация.

"Изключително тежки метеорологични условия и тежка авария са причината за липса на ток. Доколкото знам е между язовир Белмекен и Сестримо. Там пътят е непроходим. Затова и екипите на фирмата доставчик на ток не могат да отстранят аварията. Казват, че работят, предполагам, че го правят. Много е тежка аварията".

"Проблемът е, че работим на пълен капацитет. Първи, втори и трети корпус са пълни със спортисти. Положението е доста тежко. Надявам се още 2-3 дни да издържи генератора. Уверяват ни, че още днес ще отстранят аварията. Вече времето е по-хубаво и не трябва да има проблем. Всички сме около 220-230 души. Не е много приятно. Каквото зависи от нас сме го направили. Храната е окей, кухнята работи. Имаме лек проблем с парното заради големия капацитет на хотела, но се надявам скоро да бъде отстранен проблема".

Мая Йорданова
702 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.13 | 18:20

3
Толкова народ там дали се чyкат?
Иво

2022.01.13 | 15:04

2
Диктатора Комунист Румен Радев заедно със слугите му Кирчо Ментата и Ачо Фалита са изтеглили заем от 9 млрд лева за 1 месец....а 3 млрд са влезли по доверителни сметки
Mitaka

2022.01.13 | 14:51

1
НАРОДА ДА СЕ ВДИГА НЯМА, КОЙ ДА ЧАКА ПРИ БОРИСОВ ТОК 92 ЛЕВА, СЕГА 1000, ХЛЯБ 1 ЛЕВ СЕГА 2, ОЛИО 8,

Добави коментар

Водещи новини