Откриха дарителска сметка в подкрепа на семейство, загубило дома си при пожар във видинско село

  • 12 януари 2022 20:00

  • 952
  • 0
Откриха дарителска сметка в подкрепа на семейство, загубило дома си при пожар във видинско село
© Булфото (архив)
Слушай новината

Открита е дарителска сметка в подкрепа на четиричленното семейство, загубило дома си при пожар във видинското село Градец. Това съобщи за БТА кметът на Градец Илия Томов. Всеки, който желае да помогне на семейството на Светлин Гунчев, което остана без покрив от разразилия се на 7 януари пожар, може да дари в кметството дрехи, одеяла и продукти от първа необходимост или средства в откритата дарителска сметка, публикувана на Фейсбук страницата на кметство Градец, каза още кметът.

Покривът и вторият етаж на къщата са напълно изгорели и тя е негодна за обитаване. За момента Светлин и близките му обитават пристройка в двора. Необходим е основен ремонт, който обаче е непосилен за семейството.

Трагедията се е случила вечерта на Ивановден, докато мъжът и жената са били на работа. Техният син е запалил печката на дърва и е отишъл да нахрани животните в сграда, която се намира в същия двор, разказа Илия Томов. Пожарът е избухнал за минути, вероятно от пламнала искра. Бабата на Светлин е била в къщата по това време, но за радост е изведена и не е пострадала. Когато е забелязал пламъците, пръв на помощ се е притекъл съседът на семейството и е подал сигнал към 112. Огнеборците са реагирали бързо и на място са пристигнали 4 пожарни коли за по-малко от 20 минути, разказа кметът. Бързата им реакция е предотвратила разпространението на огъня към пристройката на къщата, сградата за животни и околните къщи.

В дарителската акция само за няколко дни са се включили много хора от селото с еднократни дарения. Видинският кмет е поел и лична инициатива да помогне. Кметът на селото Илия Томов е убеден, че много хора ще са съпричастни към нещастието на семейството, изгубило дома си при пожара, и ще се включат в дарителската кампания.

Откриха дарителска сметка за пострадалите в Старосел

Константин Тодоров
952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини