Драми, които Джокович още не се е сетил да използва:…

  • 07 януари 2022 15:14

  • 4494
  • 0
Драми, които Джокович още не се е сетил да използва:…
©

За Григор Димитров чакате и най-малкия повод, ама най-най-малкия повод, за да му скочите и да го изядете с парцалите, дори през 2020 година в скандала с бащата на Джокович не го защитихте, а за Новак изведнъж… балкански патриотизъм…

Какъв патриотизъм, какви пет лева, ако беше Григор на негово място, половината, дето скачат сега в защита, щяха да викат: така му се пада, има си правила, те са за всички. 

И, ако ги питаш: вие патриоти ли сте?, ще кажат: ДА! Много ясно!

(ами какви, не мога да разбера – сръбски ли?)

На македонците, дето са си нашенци, ще им изядете главата и ги псувате и им викате „сърбомани“, а тука, заради някакъв тенисист… „братя сърби“! Je Suis Джокович. 

Въобще няма да говоря за ваксини, сертификати и не знам още какво по тая тема – знаете ми мнението, няма какво да добавя. Тук става дума за съвсем друго. Ако ще Джокович да защитаваше най-голямата истина на света, че водата е мокра или, че слънцето изгрява сутрин, дори да беше най-правият човек на тоя свят, тая драма от баща му е жалка и трагична и говори за много, ама много, много жалки комплекси и никакво умение да се справяш с трудностите – типично за някой, свикнал всичко да става по неговия начин. 

Четох вчера един сърбин да обяснява, че Джокович-старши е известен с конформизма си и с това, че се слага на правителството и властите в Сърбия и си получава от тях благо отношение. 

Дали е така, не мога да знам и не ме интересува. Каза го сърбин. Аз мога само да кажа, че съм много склонен да му вярвам. 

Айде сега още едно подсещане:

Датата е 24 юни 2020 г.:

„Бащата на сръбския тенисист Новак Джокович директно обвини българската ракета номер едно Григор Димитров за заразяването на сина му с коронавирус. Според Сърджан Джокович "с поведението си Димитров е нанесъл огромна щета на Сърбия и Хърватия".

Ето ви и линк, да си я дочетете новината: ТУК

Само да добавя, че там пише още ТОВА: „Обвиненията на бащата на Джокович идват в момент, в който целият тенис свят отправя остри критики към сръбския тенисист заради безотговорното организиране на турнирите Адриа Тур, в които не се спазваше никаква социална дистанция от играчи, треньори и публика. Думите на Сърджан Джокович не отчитат и факта, че синът му е единственият от участниците в турнира, който доказано е влязъл в контакт със заразен с коронавирус преди началото на първия турнир от Адриа Тур в Белград (12-14 юни)“.

Значи Джокович контактува с болен, прави турнир напук на мерките, самият той се разболява и някак си за това беше виновен Григор Димитров. 

Тукашните „патриоти“ тогава, по някаква причина – те си знаят защо – не защитаваха Григор, нямаше плюнчене и #АзСъмГригор. Никой не каза, че има удар по Григор, че и по България, както прави сърбинът сега. 

Ето ви и още един линк, където можете да прочетете, че австралийските власти казват, че Джокович е свободен да си тръгне, когато си пожелае и никой не го държи насила никъде. 

Медиите в Сърбия, водени от някакъв крив национализъм обаче го изкараха политически затворник едва ли не, дето ще трябва да прекара сръбската Коледа на летището или затворен в хотел, защото е съвременният Спартак. 

Ама пускам сълза бе! Сърцето ми жалее. 

А австралийците казват, че е свободен да си ходи, когато поиска. 

Значи той стои там нарочно, драма да има. 

Аман от драматурзи! 

Дори няма да се заигравам с въпроси, като: „Ако беше Григор, колко сърби щяха да го защитят и колко щяха да се хилят злорадо?“ 

Джокович го уважавах много. Досега. 

Неотдавна Наоми Осака заяви, че си взима почивка от тениса, защото се чувства изтощена психически и физически и има нужда да презареди малко. Джокович тогава се изказа от позицията на бога на тениса, така отвисоко, че трябвало да се научи да е по-силна психически, че това било част от играта и трябвало да си силен, за да си най-добрият…

Ето – няколко месеца по-късно – тоя „силният“ изведнъж се овъртоли в някаква древногръцка трагедия. Горкият, маминият, татиният, неразбран, Австралия и светът са срещу него, Спартак, Иисус, на Сърбия посягат и тъпчат…

Тоя свръх драматизъм е жалък. До такава наглост да стигне баща му, че да го сравнява с Иисус! Айде спрете се малко, а! Джон Ленън и Бийтълс през шейсетте за малко да загубят всичко, да загубят успехи и кариера, заради едно шеговито сравнение между групата и Иисус. После им се налага месеци наред да се извиняват, да се обясняват и какво ли още не. Джокович-старши е подкарал: то Спартак ли не беше, то сравнения с Иисус! На Балканите уж всички много религиозни, православни християни, не дават дума да се обели за Христос, ама Джокович се сравнява с Христос и… няма проблеми. Тенисист някакъв, тича след жълто-зелена топка… като Иисус бил!

В тоя ред на мисли, ето какви свръх драматични сценарии Джокович-старши още не се е сетил да експлоатира: рептили, извънземни, илюминати, сатанисти и турското робство. 

Но е тръгнал натам, та няма да се изненадам скоро да го видя и това да излезе от устата му. 

Последвайте канала на

Александър Томов
4494 0

Свързани новини

Водещи новини