Първите кокичета цъфнаха в Търговищко

  • 04 януари 2022 11:50

  • 1076
  • 0
Първите кокичета цъфнаха в Търговищко
© Pixabay

Първите кокичета цъфнаха в Търговищко. Предвестникът на пролетта краси градинката на редакцията на областния вестник "Търговищки новини", видя репортер на БТА.

Според главния редактор на изданието и стопанин на имота Божидар Николов, първото кокиче, напъпило в първите дни на новата година, в двора е "символ и на младостта и радостта, на човешките отношения, които избледняха и изтъняха в годините".

Кокичета цъфнаха в Смолян

В региона температурите през последните няколко дни са около 13-15 градуса. През вчерашния ден максималната регистрирана температура е 15,4 градуса, каза за БТА началникът на Метеорологичната обсерватория Красимира Стойчева. По думите й, това не е толкова необичайно, през годините е имало също топли януарски дни.

Специалистът допълни, че тази нощ минималната отчетена температура е 7,2 градуса - нощта е била топла, което не е дало възможност земята да изстине. Въпреки че прогнозите за днес са за по-ниски температури - около 13 градуса, в предобедните часове термометрите в Търговище вече показват 11 градуса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини