Кирилицата е „македонска“, а русолюбите са се активирали за всичко друго, но не и това

  • 29 декември 2021 14:53

  • 5024
  • 0
Кирилицата е „македонска“, а русолюбите са се активирали за всичко друго, но не и това
© Pixabay/Novini.bg

Едни хора от една държава, в която дори не можеш да кихнеш публично без да имаш одобрението и разрешението на властите, са направили филм, в който се казва, че кирилицата е македонска, но от посолството ни увериха, че те (властите) нямат нищо общо с това… 

Ти да видиш… 

Ще излезе, че в Русия творците имат свобода и властите ги изпускат вече да си правят каквото искат. Но пък, ей така – случайно – каузата им баш някак си съвпада със старата съветска кауза за всяването на омраза между България и Македония. 

Чиста случайност. 

„Една вяра, един език“ е заснет със съдействието на Руското посолство в Северна Македония“, съобщава ни Mediapool, „и преди два дни е била премиерата му в Скопие. Сценарист и режисьор е Елена Мироненко, а нейното произведение е отличено като „Най-добър телевизионен филм в регионално телевизионно студио“ на XXVI филмов и телевизионен фестивал "Радонеж" в Москва“.

...

Правят ли се опити да се изтрие България от картата?

 

„Филмът е изпълнен с внушения. Правят се опити да се изтрие България от картата, като подобни прояви не са единични“, обясни пред бТВ проф. Анна Кочева.

По думите ѝ тези опити се правят още от 80-те години насам в руската наука.

„Във филма се говори за един абстрактен общ език на славянството, за славянски език, което буди недоумение“, коментира Кочева.

Реакциите на лентата бяха последвани и от реакция от руското посолство у нас. Според тях филмът, в който се внушава, че кирилицата е именно македонска, не е създаден със съдействието на руското посолство в РСМ.

„Това изявление беше направено малко с половин уста, но Русия излезе със становище заради реакциите в медиите, а не заради реакция на българската държава“, каза още Кочева.

Тя призова българската държава да вземе отношение по казуса“.

„По думите ѝ тези опити се правят още от 80-те години насам в руската наука“.

(!!!)

***

Русолюбите в България мълчат по темата. Мълчат оглушително. И, разбира се, започват да викат по други теми и в друга посока.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, известен и като момчето от фонтана, завика в посока, че войските на НАТО ни правят мишена. Разбира се, мускулите ни правят слаби, а войските на НАТО са опасни, най-добре да сме малки и слаби, да се наведем и да си тананикаме нещо весело, че да са доволни в Масква. 

Логиката е брилянтна – ако станеш по-силен, ще искат да се бият с тебе. Вместо уж доста по-логичното: ако станеш по-силен, няма да смеят. 

Русколюбска му логика. 

Но баницата за натягане печели… 

Чакайте. 

Преди това, една скромна, малка новинка: на всички чужденци в Русия ще им се снемат пръстови отпечатъци. „Мемориал“ беше забранена – мисията ѝ беше да разследва престъпленията на СССР и Сталинизма в частност. Русия каза „не“! А като бонус добави и пръстовите отпечатъци за чужденци. 

В България, от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ обявиха, че искат затваряне на границите за държави, които били „ковид гета“…

Като погледне човек какво описват и кои са пък тези „гета“, излиза, че искат да затворим границите си за Запада. 

Ти да видиш…

Костадин Костадинов обяви датата за щурм на парламента?

Шефът на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, известен още като момчето със завлечените пари от субсидии за къща, завика по посока, че щял да щурмува парламента. Не съм психиатър, но ще се опитам да направя обосновано предположение (може и да не съм прав, вероятно не съм прав), че като малък не са му обръщали достатъчно внимание. Има показателите. 

Значи за „македонската“ азбука нищо, за факта, че любимата Русия въвежда задължителна ваксинация – нищо; за „Мемориал“ – нищо (даже троловете из нета са плъзнали с коментари, че така трябвало, гадните непеота да се махат, само Сталин!), но ще затваряме границите със Запада, ще гоним НАТО и ще щурмуваме парламента. 

Аз като говоря за психотестове на депутатите, защо никой не ме слуша? За шофьорска книжка, за да караш кола – трябва, а за да управляваш държавата – не…

!!!

Последвайте канала на

Александър Томов
5024 0

Свързани новини

Водещи новини