Надзирателите в Пазарджишкия затвор излизат на протест в неделя

  • 08 юни 2012 20:02

  • 3714
  • 0
Надзирателите в Пазарджишкия затвор излизат на протест в неделя
©

Със символичен протестен митинг на 10 юни служителите на затворите ще настояват за по-добри условия, съобщава "Дарик радио".

Освен за по-добри условия на труд, те ще поискат компетентните органи да решат проблема за това болните затворници от ХИВ, хепатит и други инфекциозни болести да не се пазят в тайна от надзирателите. Те смятат, че липсата на информация за това застрашава не само тяхното здраве, но и това на близките им.

Единствените положителни промени, които са настъпили от 15 години в пазарджишкия затвор, известен като един от най тежките, са наскоро поставеното видео наблюдение, каза Тодор Денев, председател на Синдикалното дружество в затвора в Пазарджик и един от учредителите на Синдиката към Главна дирекция „Изпълнение на наказания" в България: "Заради канализацията и пренаселеността в затвора се носи миризма на урина, работното място е по-малко от 2 кв.м, няма средства за препарати и елементарни неща, няма средства за ремонти. Не знаем кой лишен от свобода е болен от ХИВ, хепатит. Имали сме случаи, когато си режат вените, и се пръска с кръв, която пръска решетките".

Основните искания на протестиращите са за разумно увеличаване на бюджета на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията", както и актуализиране на социалните плащания на служителите, разказва медиата.

Служителите ще протестират в неделя от 13.00 часа пред министерствата на правосъдието и финансите.

Последвайте канала на

3714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини