На мечката Стефка й пада носът

  • 08 юни 2012 14:50

  • 1435
  • 1
На мечката Стефка й пада носът
©

Втора пластична операция ще бъде направена днес на една от „танцуващите мечки” в парка „Четири лапи” край Белица. Васил Мадолев, ръководител на екип в парка обясни, че 22-годишната мечка Стефка днес отново ще бъде лекувана заради проблеми с носа.

Медицински екип, под ръководството на проф. Аминков, днес ще възстановява наново носа на животното. Проблемът с носа на Стефка се появи след края на зимния сън, когато било установено, че част от носа на мечката липсва. Веднага след това, на мечката е направена операция и целостта на носа й бил възстановен. Преди двайсетина дни обаче, по време на игра с друга мечка, носът на мечката отново паднал.

Мадолев обясни, че основната причина за влошеното здраве на мечката е халката, която дълги години е носила на носа си. Освен операцията на мечката Стефка днес екипът на проф. Аминков ще направи и обстойни изследвания на една от най-старите обитателки в парка-31-годишната Изаора. Всички останали мечки в момента са в много добро здравословно състояние. Традиционно в края на месец август, на всяка от мечките в парка ще бъде направен обстоен медицински и стоматологичен преглед.

Последвайте канала на

1435 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
човек

2013.07.27 | 01:31

1
ГЛЕДАХ ФИЛМ КАК СА ИМ СЛАГАЛИ ХАЛКИТЕ - УЖАСЯВАЩО, НЕЧОВЕШКО, ИЗВАРШВАНО ОТ НЕЧОВЕЦИ.

Добави коментар

Водещи новини